Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PROFESOR LEFEBVRE – 70% Lefebrin, CD 2010, Lecter Music Agency

Moravská chasa Profesor Lefebvre a její druhé CD nazvané 70% Lefebrin. Debutové album Genio Y Figura z roku 2005 jsem sice neslyšel, ale domnívám se, že to, co "profesoři" předvádí na své nejnovější nahrávce, mi k této recenzi bohapustě postačí. Produkce kapely se dá charakterizovat jako špinavý punk/grind, se silným odkazem na druhou polovinu osmdesátých let. Právě v tomto časovém období terorizovali hlukoví maniaci typu Heresy, Napalm Death, Extreme Noise Terror, Ripcord a jim podobní chuligáni svým rambajzem Britské ostrovy. Punk, hardcore, metal. Tenkrát se ještě nijak extra neřešilo, co a jak kapela hraje, ale především muselo jít o řádně hlasitý nátěr. Pro výše uvedené smečky se vžila škatulka "britcore".

Podobné je to i s muzikou Profesora Lefebvra. Krátké, úderné skladby povětšinou nepřesahují dvouminutovou stopáž. Neurvalý grindcore, prolínají s neotesaným punkovým feelingem. Rychlejší klepačky střídají pomalejší pasáže, které přímo vybízejí k divokému křepčení. Ne, ne tahle nahrávka není o nějakých hudebních onaniích. I když sprostá je dostatečně a to nejen textově. Ty jsou převážně úsečné a věcně kritizují naši soudobou lidskou společnost a její nešvary. Dostane se postupně na všechny. Naloženo dostane jak všemi oblíbená OSA (skladba Symetrála), zvrhlí fráterníci (Skrytá zvrhlost), tak po mamonu lačnící politici (song Nenažraný prasata). Autoři textů Ben a Kořen se s tím zkrátka nijak nemažou a říkají všem pravdu :o). Kolekci čtrnácti drsných skladeb vhodně doplňují také dvě cover verze od klasiků žánru Repulsion - Pokrok zpět a Extreme Napalm od ND. Tyhle kousky skvěle zapadají do konceptu alba a navíc jsou opatřeny i českými texty. O vokální složku se stará hned duo "zpěváků". Kořen disponuje převážně hlubokým chrapotem. Zdatně mu sekunduje Ben, se svým neurvalým rykem. Vskutku oba líbezné hlasy dobře školené:o).

Nahrál, mixoval, masteroval ve dnech 29. 5. - 13. 6. 2010 v kroměřížském studiu Štěchovice: Lukáš Bártík. Celkový sound i nahrávka na mě působí demáčovým dojmem. Ovšem s přihlédnutím ke stylu, jaký Profesor Lefebvre drtí, je pak vše podřízeno celku. Obal je stylový, převládá červená a černá barva. Rozkládací osmistrana obsahuje všechny potřebné náležitosti, kompletní texty a informace. Intro v podobě nesmrtelného majora Honzy Zemana (legendární Bič boží) jsem ještě skousnul, ale závěrečný "sranda" song v podobě šlágru Slavíci z Madridu od Matušky rozdýchávám jen stěží. Zbytečná kravina, vhodná tak leda k posezení u táboráku, kam si ji pánové měli také ponechat. Půlhodinová nakládačka old school marastu se mi celkem příjemně poslouchala. Je slyšet, že Profesor Lefebvre se tímhle hlasitým bordelem náležitě baví. A to je přece nadmíru důležité.

Pozn.: Omlouváme se za trochu zkomolený název alba v nadpisu, ale náš systém zatvrzele odmítá "%" v titulku.

Seznam skladeb:
  1. Symetrála
  2. Sereme na Vás!
  3. Zmrd smrt
  4. Skrytá zvrhlost
  5. Šmejd
  6. Pokrok zpět (Repulsion)
  7. Nenažraný prasata
  8. Řídká strava
  9. Povolání:syn
  10. Sekretářka
  11. Šediví hadi
  12. Přichází bouře
  13. Extreme Napalm
  14. 70% Lefebrin

Čas: 27:35

www.lecter-music-agency.webnode.cz
www.bandzone.cz/profesorlefebvre


Zveřejněno: 31. 08. 2011
Přečteno:
3705 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář