Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Na otázky odpovídal jeden ze dvou vokalistů dreD.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena v létě roku 2005. Název určitě neznamená „nemocný motor“, jak si možná někteří důvtipnější jedinci domysleli. Vznik je zahalen absintovým oparem a nikdo už dnes není schopen racionální interpretace. Prvotním impulzem pro založení kapely bylo kromě zábavy a nových společných zážitků dělat tuhle muziku trošku jinak než většina kapel v Česku, které se snaží co nejvíce napodobit zámořské kapely a drží se všech šablon typických pro žánr metalcore. Z něho máme v naší hudbě jen pár prvků, nejčastěji náš žánr charakterizujeme jako emo metal nebo post-crossover.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Od podzimu 2010 působí skupina ve složení Fica (24) - zpěv/řev, dreD (26) - growl/screamo, SWY (26) - basa, José (23) - bicí, Víťa (23) - kytara a Profi (26) - kytara. Většina z nás předtím nepůsobila v žádné větší kapele a hlavně nějakou delší dobu, s výjimkou basáka, který hraje zároveň v kapele Corposant od jejích začátků až do současnosti.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávalo se v lipovském studiu Šopa ve dnech 21.4. - 25.4.2010 kompletně za naše peníze. Produkci a mix měl na starosti místní guru, renomovaný mistr zvuku Staňa Valášek. S jeho prací jsme maximálně spokojeni a za nahrávkou tohoto EP, která je po demu z roku 2009 naším prvním oficiálním počinem, si maximálně stojíme. Co se nákladu týče, nechali jsme udělat 100 ks s barevným bookletem, z toho cca 20 kusů šlo na recenze a další propagační účely. CD si můžou fanoušci koupit na každém našem koncertě za cenu 80 Kč, případně si ho objednat (nutno přičíst cenu poštovného) přes náš profil na portálu České-kapely.cz zde: http://www.ceske-kapely.cz/kapela/sic-engine

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Čeština by pro tuhle muziku vážně vhodná nebyla. Drtivou většinu textů má na svědomí náš kytarista Profi. Co se témat týče, tak určitě u nás nehledejte žádnou politiku, sociální kritiku nebo osobní témata. Z tohohle pohledu nám jde spíš o uměleckou stránku věci, aby texty vhodně dokreslovaly pocity plynoucí z naší muziky. Na novém EP se navíc jedná o ucelený textový koncept na motivy lehce hororového příběhu.


Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorkou promo fotografií je fotografka Eva Francová. Obal desky má na svědomí Jan Škop. Bandzone i Facebook profil je pak komplet v naší režii. Vizuálnímu zpracování naší hudby obecně přikládáme velkou důležitost – texty na EP, promo fotky i koncertní outfity tvoří promyšlený koncept a proto jsou všechny tyto vizuální prvky velmi důležité.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Tohle je vždycky těžká otázka, ačkoliv se to tak nemusí jevit, protože každý jsme tak trochu z jiného těsta a každý vnáší do naší muziky styly které má rád, takže v podstatě není kapela kterou bysme zbožňovali všichni v kapele. Takže ten má rád Slipknot, ten 30 Seconds To Mars, ten si frčí v deathcoru, bubeník má rád Limb Bizkit a jinak poslouchá všechno jiného než metal. Kapely, na kterých se ale shodne většina kapely, jsou třeba Parkway Drive, Architects. Deftones nebo As I Lay Dying.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Toto jsme zatím neřešili a otázka je jestli se o to vůbec budeme pokoušet. Všichni víme jakou má pozici tvrdá hudba v českém showbusinessu..

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Přesně to určitě nevíme, ale takových padesát jich už možná mohlo být. Nejpovedenější byly určitě v Uherském Hradišti a Moravském Písku, kde je v tomto regionu obecně fantastické publikum. Samozřejmě náš listopadový křest v Brně, Ostrava byla taky fajn. Většinou z každého koncertu si odneseme víc pozitivních zážitků než negativních.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tady to ani není tak o ambicích, jako spíš že nás to láká z hlediska reakcí publika na pro ně neznámou kapelu a obecně prostě toho výletu, který je jiný než na jiné koncerty. Určitě tady nebudeme psát o to jak chceme pokořit ostrovní hitparády.

Plány do budoucna...

Určitě chceme stále propagovat naše EP „7 Cuts“, do kterého jsme vložili hodně z nás a jsme na jeho výslednou podobu velmi hrdí. Zároveň už ale pracujeme na nových věcech s novým kytaristou Víťou, vyhlížíme letní festivaly, kterých pár absolvujeme. Je to všechno o koncertech, co si budeme povídat.

Web:
www.bandzone.cz/sicengine


Zveřejněno: 11. 04. 2011
Přečteno:
3953 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář