Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

THE K10 PROSPECT CD 2004 - Samuel Rcs (cz) + Pohoda Rcs. (cz) + W.I.F.A.G.E.N.A. Rcs (d) + Long Time Rcs. (fin)

Po sampleru Pohoda Rcs. recenzovaném před pár dny je tu jedno ze slibovaných celých alb ? eponymní počin americké skupiny The K10 Prospect. CD vyšlo začátkem letošního roku na podporu evropského turné, při kterém The K10P navštívili Německo, Belgii, Holandsko a Česko. Na vydání se podílely hned 4 firmičky uvedené výše.

Američani se asi shlédli ve starých letadlech, protože hned dva historické letouny zdobí obal, což je celkem originální. Vnitřek dvojlistu obsahuje texty a prohlášení proti válečné operaci USA v Iráku. Nějak mi ale nehraje počet skladeb ? na zadní straně obalu je uvedeno 6 + 2, ale přehrávač jich načte jen 7.

Úvodní Alpha ? OK, je tam a je to typický hardcore made in USA ? rychlá, ale melodická věc, rozhodně lepší než takovej Offspring. I druhá věc sedí, proti úvodnímu songu je trochu členitější a také pomalejší. Trojka Paper Escape ? tak to je ten problém, je ?přilepená? ke dvojce (že by chybka při lisu?) a dá se říct, že při normálním poslechu není vlastně poznat, že se jedná o další song. Jednodušší motiv, monotónní bicí ? to je úvod 4. skladby, poté se ale lehce zesložiťuje, mix punku a HC. Medsker ... začíná rychlejším tempem, ale střední pasáž s nervním zpěvem je pomalejší, pak se zpomaluje úplně a zpěv je dokonce hodně melodickej; konec skladby je ale zase rychlejší. Poslední skladba (která je dílem celé skupiny) je pomalá s procítěným vokálem. Tohle už není hardcore ani náhodou, jedná se spíše o melodický snad art-rock.

Následují dva bonusy, které má na svědomí kytarista a zpěvák K-desítek Austin Lucas. Názvy sloužit nemůžu, poněvadž v bookletíku nejsou. První je postavena vyloženě na zpěvu a Austin dokazuje, že je výborný zpěvák; jen za doprovodu el. kytary (bez bicích atd.) předkládá melodickou pocitovku s čitým zpěvem ? snad jakýsi žalozpěv. No a druhý bonus je vpodstatě totéž, a já zjišťuju, že poslední dvě písně se mi líbí víc než produkce celé kapely. Ne, že by těch 6 skladeb K10P bylo špatných, v daném stylu určitě patří k lepšímu půměru, ale poslední dvě balady mě oslovily víc.

Skladby:

1. Alpha

2. Skipping Stanyan

3. Paper Escape

4. Vox Humana

5. Medsker Psychosis 101

6. Sainthold of Salieri

plus 2 bonus tracks by Austin Lucas

Čas: 24:58

www.geocities.com/thek10prospect


Zveřejněno: 28. 05. 2004
Přečteno:
3452 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 06. 2004 13:21 napsal/a p3tris
Austin
Díky klukům ze Samuel a Pohoda Rec. jsme měli možnost během května vidět na Pražáku a ve Strakonicích při koncertech právě jen Austina Lucase bez zbytku kapely. Pro mě dva suprový blues večery.