Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

FOLKSTONE - Damnati Ad Metalla CD 2010. Fuel Records

Nebudeme chodit kolem horké kaše a ihned si to řekneme na rovinu. Banda celtic folk metalistů Folkstone, která kombinuje tradiční heavy metal s lahodnými zvuky dud, by měla úspěch. Kluci mají všechno, co každá správná folk metalová smečka potřebuje – dobrý poměr mezi řezavými kytarami a prostorem pro folkové melodie, dále odsýpající rytmiku i energický tah na branku, dokonce i tu zpěvačku s příjemným hlasem si dokázali obstarat („Anime Dannate“), ale mají jeden jediný problém.

Totiž pro většinu posluchačů folk metalu bude největší překážka jejich ošlehaně znějící italština, v níž své prastaré melodie prozpěvují což mimochodem dost pěkně ilustruje fakt, že i s hity typu „Briganti di Montagna“ z eponymního debutu, vydaného před dvěma roky, zůstává kapela daleko v závěsu takových In Extremo či Mägo De Oz (kterým mimochodem shodou okolností zrovna vyšlo jejich nové album).

V případě druhé jmenované kapely, která na scéně působí již od konce let 80. je širší fanouškovská základna celkem pochopitelná, ovšem já bych si svým uchem dovolil vyslovit kacířský názor, že hudba Folkstone je skutečně o stupínek výše. Snad za to může vynikající zvuk harfy Clary, či fakt, že se v kapele sešli ihned tři odborníci na dudy, ale výsledek stojí skutečně za to. Pokud kapela časem přejde na angličtinu, mám pocit, že úspěch se dostaví velice brzy.
 Pokud se vám líbil již debut, pokračování toulek po středověké Lombardii byste skutečně neměli minout. Vzhůru do taverny, In Vino Veritas!

80%

Čas:
50:24
Seznam skladeb:
  1. Ol Bal di Oss
  2. Longobardia
  3. Aufstand!
  4. Anime Dannate
  5. Frerì
  6. Un'Altra Volta Ancora
  7. Luppulus in Fabula
  8. Terra Santa
  9. Senza Certezze
  10. Vortici Scuri
  11. Nell'Alto Cadrò
  12. Vanità di Vanità
  13. Rocce Nere (new version)   
http://www.myspace.com/folkstone

Zveřejněno: 10. 04. 2010
Přečteno:
3343 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 04. 2010 18:39 napsal/a DW
Vyhlašuji
zdravotní dovolenou na pár dnů. Johane, je to tu jen tvoje :)
11. 04. 2010 17:06 napsal/a DW
Nazdar
chlape, fajn že ses stavil :).. Vše při starém a opět slušné.
11. 04. 2010 11:03 napsal/a hd7
je
Jé nový album, to mi ušlo :) Som rád, že tam zostala harfa, musím si to v blízkej dobe vypočut. A pri debute som si na tú taliančinu zvykol, takže to pre mňa nie je mínus.