Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

FUTURE IS TOMORROW - Fit To Die (Part 1), CD 2009, selfrelease

Mrtvý muž, jeho pohřeb. Kostel, smuteční průvod. Mužské sbory, metalová kapela. Příběh o smrti a jejím významu, v moderní lidské společnosti, ve které všichni žijeme. Tak přesně tenhle koncept, zpracoval italský kvintet Future Is Tomorrow, na své debutové nahrávce Fit To Die (Part 1). Skupina vznikla v roce ´03 a na kontě má dvě demo CD. Stejnojmenné z roku ´03 a druhé The New Messiah ´05.

Na bezmála hodinové ploše alba, najdete osm autorsky původních skladeb. Future Is Tomorrow produkují heavy/power metal, s jemným progresivním feelingem. Myslím, že obrazné přirovnání k Dream Theater, jejichž vlivy jsou tu a tam na desce stěží přeslechnutelné, je adekvátní. Samostatnou kapitolu tvoří zpěvák Max a jeho libozvučný hlas. V některých momentech mi barva jeho hlasu připomíná Láďu křížka v dobách, kdy mu to nejvíc zpívalo (Citron, Kreyson). Jeho sebejistý vokální projev a klenuté melodie jistě uhranou nejedno dívčí srdéčko. Ve třech skladbách dostal prostor i zpěvák deathmetalových Delirium X Tremens Alberto "Ciardo" Da Rech, aby svým growlem svedl hlasový souboj s Maxem. Ač je těchto povedených pasáží na albu jako šafránu, o to víc fungují a obohacují celé CD. Stejně tak jako působivé mužské sbory nazpívané v latinském jazyce. Ty jsou umně zaranžovány do jednotlivých kompozic a tvoří takový malý poznávací znak Future Is Tomorrow. Závěrečný, deset minut dlouhý song The Day Of Retribution (Recordare), začíná intrem, ve kterém je použit úryvek z pera ruského skladatele a klavíristy Dmitrije Šostakoviče. Svou náklonnost mu zde projevuje především kytarista a hlavní skladatel kapely Michael Snidaro, který se postaral na nahrávce také o klávesy. Zajímavostí je, že všechny texty napsal jinak bubeník Fabio Tomba.

Nahrávka byla pořízena už v roce ´07 v New Sin Studiu a výsledný zvuk je plný, nebál bych se říct povedený. Všechny nástroje jsou velmi dobře slyšitelné, zvuk je dostatečně průrazný a silný, možná jen ten zpěv je na můj vkus dost vytažený nahoru, ale to jen hledám mouchy tam, kde možná ani žádné nejsou... Plně profesionální je také booklet, škoda jen, že schází kompletní lyrika a jsou zde otištěny jen latinské chorály. Truchlivá fotografie na titulce dokonale koresponduje s konceptem alba, o artwork se postaral Davide Nadalin z Nerve Design (mimo jiné Nile - Ithyphallic, Legion Of The Damned - Cult Of The Dead...).

Max - zpěv, Michael Snidaro - kytara, klávesy, Paolo Furlanis - kytara, Matteo Campo Dall Orto - basa a Fabio Tomba - bicí, nahráli materiál, který se velmi příjemně poslouchá. Nezbývá než se zvědavostí vyčkat na druhé pokračování disku Fit To Die (Part 2) a jsem zvědavý, jestli se podaří kapele najít nějaká solidní firma, která by je podpořila na jejich cestě za metaluchtivými posluchači.

Čas: 57:03

Seznam skladeb:
  1. Dead (Requiem Aeternam)
  2. Another Soul (Kyrie)
  3. Awakening The Ghosts
  4. All For You (Dies Irae)
  5. Stories To Tell (Tuba Mirum)
  6. Fit To Die
  7. Save Us, Source Of Mercy (Rex Tremendae)
  8. The Day Of Retribution (Recordare)


www.futureistomorrow.it

www.myspace.com/futureistomorrow


Zveřejněno: 18. 02. 2010
Přečteno:
3503 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář