Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ANCESTRAL VOLKHVES (sk), INFERNO a TROLLECH

Metal Swamp patří k Brnu stejně jako hradby Petrova a bezdomovci na hlavním nádraží a první únorovou sobotu jsme se dočkali jeho již 39. pokračování. Klub Melodka a trojice blackmetalových kapel slibovaly dobrou zábavu a příjemnou atmosféru a tak nebránilo nic vydat se vstříc mrazům na akci pořádanou stejnojmenným webzinem.
 
Klub nás přivítal ještě docela prázdný a mezi čekáním zdravím pár známých. Úvod plánovaný na sedmou hodinu se kvůli chybějícím bicím posouvá o hodinu, ale pak už to stojí za to. Roli začínající kapely dnes trochu netradičně přebírá plzeňská stálice české blackmetalové scény TROLLECH. S kapelou mívám tu čest docela často, ale musím uznat, že tento set byl jedním z nejpovedenějších za poslední dobu. Hutné kytary a výborný vokál, trochu pozměněný playlist a stoprocentní nasazení, asi tak by se to dalo shrnout v jediné větě. TROLLECH mají skvělou práci s publikem, což se během dvou skladeb projevilo docela slušným kotlem před pódiem. Tato velice produktivní banda pro nás na začátek března připravila nový materiál a novinka „Moudrost Kováře“ zněla více než zajímavě hlavně, co se vokálu týče. Morbivod ví, jak navnadit a minimálně v mém případě se mu to povedlo dokonale.

Výborný úvod večera trochu hatí dlouhé čekání na severomoravské INFERNO, ale nakonec se přece jenom dočkáme. Do působivého intra Adramelech zakřičí: „Chci vidět Satana ve vašich očích“ a temná show začíná. Jako první je na řadě „Superior Will“ z nedávno vydané desky Black Devotion, které obsah je taky hlavní náplní dnešního playlistu. Brutalita, energie, melodičnost a výborný zvuk ve spojení se skvěle zvládnutým vokálem si mě okamžitě podmaní a až během chvíle si uvědomuji, že na pódiu schází jeden kytarista. Satanu díky to ale setu jako takovému ubralo jenom minimálně a tak si všichni užívají výbornou show, ve které se snoubí propracované kytarové riffy, chraplavý, temný vokál, strhující bicí a profesionální práce s publikem. Poslední deskou INFERNO vyšláplo na novou cestu a je vidět, že nezůstali jenom u hudby jako takové. Celkový projev na pódiu dosahuje kvalit velkých kapel a je radost vidět, že to dokáže i česká banda.

Poslední dnešní interpret přijel ze Slovenska prezentovat svůj pohanskými předchůdci ovlivnění  black metal. ANCESTRAL VOLKHVES nastupují v počtu pěti pekelníků a tím pádem zpěvák Černorog přenechává kytaru kolegovi a naplno se věnuje zpěvu. Úvodní drobné chaotické vyznění dolaďuje zvukař a tak máme možnost užít si rychlé a melodické skladby, převážně z poslední desky Perun Do Vás. Oproti albu se jejich hudba o poznání agresivnější a energičtější, což v žádném případě není na škodu a set je tak docela strhující. Klasické blackmetalové kytarové riffy, nekompromisní bicí a střídavý agresivní a čistý zpěv krásně zapadnou do dnešního večera a moc příjemně ukončí Metal Swamp s pořadovým číslem 39.

Co říct k závěru? Akce měla výborné obsazení co se kapel týče a jediné, co mě mrzí je odchod fanoušků s blížícím se odjezdem nočního autobusu před ANCESTRAL VOLKHVES. Drobné organizátorské chyby se Metal Swampu lehko odpouští a už teď se těším na březen, kdy pro nás tento webzine a label přichystal chuťovku v podobě TAAKE.

Rozsáhlejší galerii naleznete zde.


Zveřejněno: 10. 02. 2010
Přečteno:
3480 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 02. 2010 19:50 napsal/a Sorrowdy
chybička
Ta první fotka je tam dvakrát :)
11. 02. 2010 19:04 napsal/a manafob
trollech
trollech a hrebiky??? to jsem z toho jelen :-)