Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

TWISTED TRUTH, GOD DEFAMER (SK), SMASHED FACE, DESICCATED (Aut), CRIMSON FALLS (Bel)

Druhá zářijová středa patřila v temném podzemí brněnského klubu Brooklyn čtvrtému pokračování Defacing festu, tentokrát s dvojicí zahraničních hvězd a česko-slovenským doprovodem. Oblíbená akce se opět setkala s kladným přijetím a tak už kolem osmé hodiny návštěvnost dosahovala slušných čísel. Na hlavní kapely se zde sešel dostatek fanoušků, aby byl klub v plné míře zaplněn a tak nic nebránilo vytvoření skvělé atmosféry a menšího, pogujícího klubíčka pod pódiem.

Úvod v podobě gore grindových TWISTED TRUTH mě docela zklamal. Směsice zvláštních zvuků brouzdající od deathu ke grindu bez hlavy a paty a docela často i bez nějakého nápadu. Vím, že se v této stylové rovině se složitými melodiemi a vyhrávkami nesetkám, ale tohle prostě nebylo ono.

Jiné kafe, a díky bohu v tom lepším slova smyslu, byli následující hosté z druhé strany řeky Moravy. Slováci GOD DEFAMER předvedli slušný i když více méně klasický death metal nabízející několik zajímavých kytarových i pěveckých okamžiků. Vyvážená kombinace rychlejších a pomalejších pasáží, pestré bicí a poctivá kytarová práce se ve spojení s výborným provedením postarala o příjemný zážitek. Kluci představili několik nových skladeb z připravované desky, která se s drobným zpožděním začne nahrávat začátkem příštího roku. Podle toho, co předvedli, by mohlo jít o zajímavý materiál.

Trojici domácích kapel pro dnešní večer uzavírali SMASHED FACE, jejichž playlist obsahoval skladby z dvou vydaných alb „Human: Earth Parasite“ a „Virulent Procreation“. Pánové ale nezůstali jenom při starém zboží a vystoupení okořenili novějšími peckami jako Spawn To Evanesce a We Are Drowning. Po dlouhé době a snad poprvé u SF jsem měla možnost si jejich vystoupení užít bez focení a tak jsem naplno vnímala hudbu jako takovou. To, co se ke mně dostávalo, se mi i tentokrát hodně líbilo. Precizně odehraný, agresivní a rychlý death metal mě i tentokrát pohltil a strhl do víru energie. Fredův vokálový projev mi přišel ještě o něco agresivnější a hlubší a mě napadlo, že organizátor dnešní akce konečně začal mutovat. Svým klasickým hecováním a komunikací s publikem se mu povedlo rozjet kvalitní pogo a já jsem byla docela ráda, že sedím bokem.

Jak během tohoto setu zaznělo, původně ohlašovaná hlavní hvězda čtvrtého Defacing festu, IGNOMINIOUS INCARCERATION, nepřijela a tak následoval náhradní host z nedalekého Rakouska. Byla ním poměrně mladá brutal death/deathcorová banda DESICCATED, která mě svým vystoupením hodně potěšila a ještě více zaujala. Šestice mladých mužů, z nichž dva se starali o zpěv, předvedla rychlý a technicky hodně vyspělý death metal s příchutí různých stylů a prvků. Chvílemi se pohybovali v brutal deathových končinách, aby se následně vrhli ke core až grindu. Od agresivity přes rychlost až po hravost. Přirozená a pestrá směsice stylů a plynule přecházejících prvků. Bez ohledu na dnešní oficiální jedničku, pro mě nejlepší kapela.

Závěreční CRIMSON FALLS to svým způsobem měli lehké i těžké. Publikum bylo po předcházejících výkonech hodně rozpařené a hodně očekávalo. Svůj úkol ale Belgičané zvládli na výbornou a plynule navázali a skvělé výkony svých kolegů. Vyrovnané a docela profesionální provedení plné energie a aktivní komunikace s publikem. Z hudebního hlediska poměrně čistokrevný a agresivní deathcore. Kapela do Brna přijela v rámci svého turné na podporu aktuální desky „Fragments of Awareness“ a z reakce fanoušků je možné usoudit, že tato deska bude velice kladně přijatá.

A je tu závěr čtvrtého ročníku Defacing festu, příjemné akce, která se v blízké budoucnosti dočká dalšího pokračování. Pro mě tentokrát ze zvláštní pozice sedícího pozorujícího a bez focení. Zajímavá zkušenost a příjemný pocit z dnešního večera v Brooklynu.


Zveřejněno: 25. 09. 2009
Přečteno:
3498 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář