Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Sobota 19. září 2009 TÁBOR, Již tradičně v září se bude konat další pokračování kultovního jihočeského festivalu Žižkův vraždící palcát.

Po březnovém pokračování, které otevřelo další dekádu existence festivalu, dojde k jubilejnímu 30tému pokračování. Jako pokaždé se bude jednat o velmi pestrý výběr kapel všech metalových žánrů – představí se špičky české scény a zajímavý zahraniční hosté.

Kdo je již nyní potvrzen? Headlinerem tohoto festivalu budou bezesporu francouzští DESTINITY. Tahle smečka ze země galského kohouta nyní vyznává moderní formu thrash metalu s příměsí dalších stylů. Jejich poslední album „The Inside“ vydané pod aktivním labelem Lifeforce rec. všechny přesvědčilo o jejich vysokých kvalitách. Musíme zároveň zmínit, že se bude jednat o jejich první koncert v České republice vůbec!!!

Dalším zahraničním hostem budou slovenští HAMMERHEART. Tito pánové již před pár lety na festivalu hráli. Jejich podání klasického heavy metalu jistě připomíná velikány Iron Maiden. Letos se konečně vracejí a jsou opět po personálních změnách v plné síle. Připravte se na pořádnou dávku heavy metalu.

Ze jména další kapely bude jasné, že letošní festival bude ve znamení velkých návratů. Německá black death metalová smršť ACID RAIN nás opět poctí návštěvou. Minule v rámci turné s českými Pikodeath, letos osamoceně. Nebe opět potemní.

Tradičními účastníky budou F.O.B. Po vydání posledního alba „The Dice…“ kapela vytáhla na celoroční turné a domácí fans se nesmí vynechat. Atmosférická blackovka MATER MONSTIFERA se připravuje na vydání dalšího alba, které je plánováno na rok 2010. Určitě z něj již zazní songy.

Death metalová stálice na českém nebi – to jsou hronovští TORTHARRY. I oni vydali na konci minulého roku desku „Round Table Of Suicide“ a mocně koncertují k její podpoře. Jejich návrat ke kořenům death metalu nepostrádá energii i syrovost.

Z Jižních Čech se dostaví metal core smečka THE OLD FOUR. Klasika ve svém stylu a nabušená energií. Velmi podobná by mohla být definice kapely BED SORES. Ti však vyznávají thrash core. Kapelu sice občas postihují personální rošády, ale i tak stačila vystoupit například na festivalu Masters of Rock a vrýt se do paměti fans při častých klubových show.

Písečtí hardcoreáři LAHAR spolu s metalcore/melodeathovými MEMORIES OF PERIL z Jindřichova Hradce soupisku kapel pro toto pokračování uzavírají. Před jejich vystoupením doporučujeme řádně procvičit krční svalstvo a protřepat ruku s paroháčem. Očekávat nelze nic jiného než posmrtné pogo a pekelný circlepit!!

Podrobnosti o celém festivalu najdete na stránkách festivalu:

http://zizka.fob.cz

a profilu http://bandzone.cz/fan/zizkafest


Zveřejněno: 07. 09. 2009
Přečteno:
3470 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář