Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

FALL OF EFRAFA - Inlé CD 2009, Self - release

Právě se prodíraje nepřeberným množstvím zbrusu nových nahrávek, které přicházejí takřka neustále z celého Světa, narazil jsem mimo jiné také na novou desku pro mne velmi slušných post – metalistů Fall Of Efrafa. Jejich novinka „Inlé“ opět slibovala solidní porci primárně post – doom/hc, který se však často jako mávnutím kouzelného proutku může stočit kamsi k black metalu (In The Woods) progressivu. Prostě hodně barevná a spletitá zvukokresba, při jejímž pozorování si jste jisti, že její autoři použili snad všechny barvy, které měli k dispozici na svých paletách. Od úvodní, mluveným intrem podbarvené post – metalové nádhery „Simulacrum“ chlapi nejenže odkazují na svého duchovního otce, spisovatele Richarda Adamse a jeho „králičí“ prvotinu „Watership Down“, ale i na rozvleklý post metal tak trochu ve stylu Isis, ovšem pevně semknutý, bez zbytečných komerčností, jež Isis předvádějí zejména na posledních albech.

Ačkoliv ukřičený vokál zpěváka a textaře Alexe nebude rozhodně nic pro každého, hudba, která ze všeho nejvíce evokuje doom sešitý post-hardcore jehlou bude jistě příjemným zpestřením dne, minimálně pro ty, co rádi během dne/noci rádi nacházejí trochu času na zastavení se a mírné zauvažování. Jistě, současný styl života většiny z nás tomu sám trochu brání, ale na tenhle úkon si čas najdu snad vždy.

A s albem „Inlé“ se přemýšlí zatraceně lépe, vynikající, kytarově i perkusivně perfektně zvládnutá 10 minutovka „Fu Inle“ o tom přesvědčí i toho největšího pochybovače. Fall Of Efrafa jsou prostě zpět a opět přinášejí to, co od nich máme rádi. Přemýšlivý post, jenž hrají zatvrzelí vegani a i my, co máme rádi nezdravou výživu, si jejich nářky nad zbytečným zabíjením vychutnáváme. Minimálně hudebně. Všechny nástroje jsou krásně sehrané, je očividné, že hudebníci, kteří se pod hlavičkou FoE sešli, jsou zkušenými borci a dobře o sobě navzájem vědí. Sound, který jim navíc při nahrávání vždy vtiskne jejich dvorní producent Peter Miles opět zůstává, a i v rámci post trendu patří k těm unikátnějším.

Čas nahrávky ubíhá neuvěřitelným tempem a já zjišťuji, že se při poslechu této repetitivní post nádhery ani náhodou nenudím. Krásné a zároveň potemněle smutné melodie, jež chlapi ze svých nástrojů vyluzují, jsou vskutku nádhernou souhrou, která oblaží srdce každého fanouška přemýšlivé muziky. Člověk se zastaví, pobilancuje a opět odchází za svými povinnostmi. Já jsem si tu hodinku dvacet ve společnosti „Fall“ opět dokonale užil a ačkoliv nehodlám přecházet na jejich vztah k masožerství, „Inlé“ vám k poslechu opět doporučím. Zajímavá kapela a opět, to vyzdvihuji, zajímavá zkušenost. Vynikající zakončení trilogie „The Warren of snares“ a velice dobré představení! Jinak všechna alba jsou zdarma ke stažení na webu kapely, takže kdo má zájem proniknout do tajů jejich nádherné muziky – dole vám zanechávám odkaz. Minulé album o něco lepší, tohle je ovšem ještě stále pohádka..

Čas: 79:31

Seznam skladeb:
  1. Simulacrum
  2. Fu Inle
  3. Republic Of Heaven
  4. The Burial
  5. Woundwort
  6. The Sky Suspended
  7. Warren Of Snares

http://www.myspace.com/fallofefrafa

http://www.fallofefrafa.com/home.html


Zveřejněno: 05. 08. 2009
Přečteno:
3646 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář