Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

ONANIZER, WITH CARE!, LOCOMOTIVE, AVENGER

Tři koncerty za tři týdny v okolí bydliště ? to tu ještě nebylo. Po Milevsku před 14 dny a Strakonicích před týdnem se tentokrát hraje v malé vesničce za Blatnou ? Bezdědovicích. Všechny akce spojuje účast Avengeru a já opět využívám možnosti ? nabídky svézt se zadarmo. Vyrážíme s hodinovým zpožděním proti plánu (Honza se dával do gala ? v autě je snad 60°C, aby mu uschla hříva), ale dědinu i sál nalézáme díky Rámusovo orientačnímu smyslu na první pokus. Budíme Adama, který v sauně usnul a pomalu taháme instrumenty do docela pěkného sálu. Jsem tu prvně v životě ? prostředí víc než v pohodě. Malé vyvýšené pódium, sálek, nalevo od pódia stoly ? ideální prostor pro akci tohoto typu.

Točí se Nektar 11° za neuvěřitelných 12 Kč, takže sedáme do minivýčepu, zaháníme žízeň a Adam i hlad. Potkáváme maníky z With Care!, kteří mají na bedrech pořadatelství a dozvídáme se, že vystoupí také na plakátech neuvedení Onanizer, naopak jedna banda odpadla (název mi teď vypad, což je fuck). Eda je nějakej pobledlej a k překvapení všech do sebe leje vodu!

Krátce po 21. hodině ?Rocková noc? začíná vystoupením pro mě úplně neznámé party s pubertálním názvem ONANIZER. Už při pohledu na pódium začíná svítat, o čem tohle asi bude ? bicí, 2 kytary a 2 vokály. Grind core je hluk za hranicí mého chápání, ale přesto nemůžu klukům upřít pochvalu. Tahle banda, to je hlavně humor, baví se jak oba chrochtající a skučící maniaci, tak i publikum, které zvědavě přihlíží této zběsilé produkci. ?Zpěváci? se snaží o komunikaci s diváctvem (po páté skladbě, tj. asi po 10 minutách oznamují konec, ale zároveň také připravených sedm přídavků ? na ty samozřejmě došlo) a tak set uteče vcelku v pohodě. Asi dvě věci vybočily z grindoviny k deathu, ty mě samozřejmě seděli trochu víc. V pauze jsem se zakecal s jedním z kytaristů a ten mi vysvětlil, že je u Onanizeru nový a že teď začínaj tvořit i složitější kompozice ? uvidíme.

Zatímco Onanizer neměl zvuk nějaké extra kvality, s nástupem WITH CARE! (Adam je přejmenoval na Witch Care, já na White Care ? ani jedno se jim moc nelíbilo ? haha) je změna markantní. Zvučí maník, kterého jsem chválil už za Satan Klaus Fest, tentokrát mu pomáhá R. Pavéza (Loco studio a Locomotive). Muzika ?Witch Care?, to je pestrý našlapaný thrash core  s velmi dobrými muzikantskými výkony. Jak už jsem trochu předeslal, frontman Eda nebyl ve své kůži (přepadla ho nějaká žaludeční příhoda), takže tentokrát si odpustil taneční kreace a věnoval se jen zpěvořevu. Na ?White Care? už se taky dalo do tance obecenstvo a set rozhodně nemohl nikoho nudit.

LOCOMOTIVE je letitá šlapající mašina na stejném poli působnosti jako předcházející ?pečovatelé?. Opět precizní výkony všech (hlavně mě zaujal obstaravatel bicí artilerie), opět energická jízda v rychlém tempu, opět super čistý zvuk, ale v porovnání s WC! mě už tolik nebrali. Na vině je jistá monotónnost projevu Lokotek, takže po pár kusech se mi zdá, že se hraje pořád stejná skladba. Dojde samozřejmě na hitovku Vítej v p?, vítej v p?, která sklízí u pogujícího davu největší ovace.

Závěr patří AVENGERu a jejich blackodeathová jízda se zarývá všem přítomným Až do morku kostí (jak říká jedna z jejich skladeb). Set Mstitelů má šťávu (což je v poslední době pravidlem), Honza za bicím rozhodně nešetří ani paličky, ani hlasivky, v refrénech mu pomáhá Rámus týrající struny kytary. Ani Adam s Přemkem se neflákají a dostávají přítomné máničky do varu. Na přání se hraje Pád modly (o podání Avengeru tvrdí jeden maniak, že je lepší než originál) a přidává také již pravidelně zařazovaný Roswell 47 od Hypocrisy.

Po všech směrech vydařený výlet končí v půl druhé a po obligátním natahání nástrojů do auta to hasíme zpět k domovům. Adam tradičně usíná, já za půlhodinku opouštím Rámusovo vozidlo a honem do pelechu. Usínám a v hlavě mi zní ?Mohutný černý dým z útrob zééémě??.

www.onanizer.allmetal.cz

www.avenger.web.wo.cz

www.withcare.cz


Zveřejněno: 31. 03. 2004
Přečteno:
3412 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář