Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

KHADAVER - Beta Version EP 2008, self-release

Projíždím stránku této industrial/něco metalové kapely ze slovenského Prešova a nestačím se divit. Je skutečně to promo, co na svých stránkách inzerujete v prodeji za celých 5 euro to samé bezduché blbnutí ve zkušebně, jako se tu ozývá u mne? Protože jestli ano, měli byste si asi zajít na ušní, jelikož tohle bych si netroufl pustit ani svým kamarádům coby úplně první demáč kapely. Jako dobře, přiblblé názvy skladeb bych vám ještě odpustil, však se také celý demáč nazývá „Beta Version“ a víte co? Docela jste to trefili, i když tohle je spíš taková hodně zapadlá gamma verze.

Přijde mi, že kapely se často za škatulku industrial docela dobře schovají když chybí nápady, jelikož prostě stačí naťukat nějaké ty dva tři tóny do cubasu a ono z toho snad něco vyleze. Ihned od první skladby „Fear At Horroween Dot Com“ kapelu ovšem recenzent chtě nechtě prokoukne, jelikož to, co se posléze děje je prostě síla. Jednoduché melodie vytvořené v nějakém základním hudebním programu (jakože bych si tipnul klidně i Fruity Loops), uboze znějící automatický bubeník (Guitar Pro nebo co), nic neříkající, hodně špatně znějící kytary, dva až tři hudební postupy, které se navíc v dalších skladbách znovu opakují, bůhví přes co prohnaný rádoby blackově znějící vokál.

Buď jsem vás nepochopil a děláte si nějakou srandu z metalu, nebo to myslíte vážně.. To snad ale ne, protože tohle je někde na úrovni 14-15 let a vy vypadáte mnohem starší.. Jako satira je to tedy dobré, ale jak jsem podotkl na začátku, za industrial se neschováte a jestli se chcete hudebně zlepšovat, tak vám přeji hodně štěstí.. Jestli ne, tak to asi nemá nějaký hlubší smysl, protože těch 20 minut, co jsem poslechem vaší desky strávil bylo skutečně časem vyhozeným do luftu.. No nevadí, nejen dobrými nahrávkami živ je člověk.. Vše dobré a pokud chcete, pracujte dál. Čtenáři případně mrkněte na bandzone a sdělte prosím své názory, jelikož na tohle jsem opravdu zvědav.

P.S. V poslední „Nuclear Fields“ slyším přece jen (nepatrné) záchvěvy naděje.. 

Čas: 22:03

Seznam skladeb:

  1. Fear [at] Horrorween [dot] Com
  2. Mannequin
  3. Cyber Lust
  4. Industrial Revolution
  5. Nuclear Fields

Zveřejněno: 11. 03. 2009
Přečteno:
3351 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 04. 2009 14:06 napsal/a DW
Nikomu
neberu toto jeho svaté právo :).
13. 04. 2009 13:23 napsal/a Flejky
Beta Version
Mne sa predsa ten album páči, nech si každý namieta čo chce, je to proste pre fanúšikov tohoto štýlu
16. 03. 2009 12:30 napsal/a corbow
tak jsem ten bandzone navstivil
a plne se ztotoznuju s DW. Tohle jsem s kamosem delal v Modeditu nekdy roce 94.....a mysleli jsme si, co jsme to za muzikanty....ach ty prozretelnosti...dekuju:)...
16. 03. 2009 11:44 napsal/a DW
No tak
to snad ještě aby ne :D.. S tim vtákem mám \"hrozný\" problémy, je fakt že u vás sem trochu ulít, protože mě ta hudba trochu urážela :p.. Ale slibuji, že příště už zachovám ten podobnej \"profesionální\" odstup tak, jak to dělám v 99,5% případů.. Za to se vám zase musim omluvit, to jo..
16. 03. 2009 10:33 napsal/a Nihil Nix
recenzia
No cakal som profesionalnejsi pristup recenzenta... respektive, cakal som aspon naznak profesionality - kritiku prijat vieme, ale toto je vsetko, len nie objektivna kritika. Zrejme je pan velkym fanusikom totalne inej hudby a rad by si pichol do niecoho noveho a moderneho. Alebo sa zle vyspal? Alebo mu nechcel v noci stat vtak? Moment... to sa uz priblizujem urovni pana DW, tak radsej prestanem. Mimochodom, promace posielame na recenzie zadarmo...