Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

NEVERLIGHT HORIZON - No Heaven...Only Torment, CD 2007, Shiver Records

Belgický death metalový kvartet Neverlight Horizon vznikl v roce ´99. První album Dehumanized vychází u francouzského labelu Deadsun Records v roce 2005, druhé pak už u domácí firmy Shiver Records.

Démonický temný death, jakoby vyvrhnutý odněkud z první poloviny let devadesátých, nepostrádá snad nic ze základních kamenů tohoto žánru. Energická souhra rychlých bicích a syrové basy, správně podlazená ztorturovaná kytara a divoký, nelidský chropot a skřek. Hned úvodní skladba Absorbed By Obscurity, dává vzpomenout na taková esa jako Cannibal Corpse nebo Deicide. Zvuk je úderný, ale šlapáky se mi zdají dost vytažené nahoru a občas působí nežádoucím dojmem sypajících se brambor. Jinak je to asi v pohodě. Nahrávalo se v Noise Factory Studiu pod dohledem Geralda Janse. Druhá pecka Contaminate - Eradicate, by s klidem obstála třebas na druhé fošně již výše zmíněných C. Corpse. Apokalyptická jízda zatuchlou nekropolí, žádná kytarová sóla, jen pekelný chaos a smrt. Většina skladeb donutí zarytého fanouška tohoto stylu alespoň podupávat do rytmu většiny songů a to je známka toho, že tvorba Neverlight Horizon je celkem chytlavá a obsahuje jistou dávku byť temné energie. Pátá Possessed By Hatred začíná krátkým úzkost nahánějícím intrem a k zaslechnutí je tu i náznak sólové kytary, který je vzápětí přehlušen drtivými tóny svých spoluhráčů. Lyrická stránka šesté skladby Ancients je inspirována Lovecraftovým obskurním dílem. Následuje šlapavá pecka Lifeless Domain a jak to tak poslouchám, občas by možná nebyla na škodu druhá kytara. Některé pasáže by potom více vynikly a jistě by to byl větší marast(jak cyp). Poslední masakr má název Sanctuary Of Impalement a svým vyzněním nijak nevybočuje z kontextu alba. Pak je tu ještě Outro, což je takové industriálně - hororové, očistné dvouminutové psycho na rozloučenou. Žádný nebe. Zbývá už jenom to mučeníčko... 

Obal CD je lazen do tmavě modrých barevných odstínů a je v mých očích velmi povedený. Jeho autorem je malíř, sochař, tatér a kdovíco ještě David Vliers. Sympaťáci Rebhell - zpěv, Laurent - kytara. J.-F. - basa a Julien natočili poctivé album, plné syrového, brutálního death metalu, přesně tak, jak to oni cítí a mají rádi.

Čas: 34:54

Seznam skladeb:

  1. Absorbed By Obscurity
  2. Contaminate - Eradicate
  3. Dead Flesh Vengeance
  4. Demon Rising
  5. Possessed By Hatred
  6. Ancients
  7. Lifeless Domain
  8. Sanctuary Of Impalement
  9. Outro

Zveřejněno: 18. 01. 2009
Přečteno:
3285 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář