Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CEPHALIC IMPURITY-Perverted Surgical Concept CD 2008, Soulflesh Collector

„Z Ruska s láskou!“ Ne, teď nemyslím další zásilku vodky či něco ještě horšího (uvidíme co radar ), to jen že mi v přehrávači přistála poslední fošna slamming brutal deathmetalistů Cephalic Impurity. Tedy, první a prozatím poslední, abych byl přesný. Další skrz naskrz prohnilý debut, který ukazuje, že pořádného náklepu není nikdy dost.

Ve stylu Goratory se budeme společně prodírat tunami masa a vnitřností, kde nic není příliš zvrácené. Již samotný cover s obligátními vyvrženci je povinností pro kapelu tohoto ranku, nutno dodat, že hudební stránka se nenechá nikterak zahanbit. Ačkoliv tříčlenná kapela vznikla teprve loni z popela Infected Guts, má tímto na svém kontě povedené CD, jen co je pravda. Pomalé rytmy, bicí automat, písklata, guturální vokály, kterým nerozumíte ani ň, prostě vše, co správný gore metal potřebuje.
Málokdy se dostaneme do vyšších otáček, avšak to u slammingu ani náhodou nevadí, naopak. Právě tak si vychutnáte všechny ty přesně odvedené řezy do masa, které kapela představí.

Musím pochválit hlavně produkci, která je solidní, avšak nikterak smečku nestaví do pozice přeprodukovaných mazánků. Již od první skladby „Surgical Defilement“, začínající znepokojivým intrem víte, s čím máte tu čest. Předmluvy sebrané odněkud z hororových filmů, vřeštivé guturály, text o trhání masa a oživlých mrtvých, prostě klasika. Rozhodně neříkám, že se to bude líbit všem, ale troufám si tvrdit, že milovníci goru dostanou další věc na hraní.

Dříve se tvrdilo, že metal pocházející z Ruska nemá žádnou kvalitu. To už ovšem nějaký ten pátek (co se země začala ekonomicky i jinak zvedat) není žádná pravda, v poslední době z této zóny přichází hodně kvalitních věcí, byť death metal tam není až tak zavedeným pojmem (alespoň z toho, co jsem měl možnost slyšet). Navíc, českému sluchu příliš nelahodí věci zpívané rusky (snad jen pagan, což ale bohužel, možná k mé smůle, neposlouchám). Velice se mi líbily technické vyhrávky které z fošny dělají opravdu chorou záležitost. Také breakdowny (nikoliv v pravém slova smyslu) přišly vždy v čas, dřív, než jsem se stihl začít nudit ze stále stejného tempa a riffu.

Zatraceně, vypadá to, že rok 2008 bude v undergroundu nakonec přece jen plodný. Člověk nesmí dát jen na to, co se stalo s „velkými kapelami“, vždyť v podhoubí se toho děje tolik zajímavého. Doufejme že kapela sežene živého bubeníka a příště se již dočkáme sestavy v plné palbě. I takhle to ovšem stačí, samozřejmě naživo se death metal bez živých bicích dělat nedá (víme o čem mluvíme, že..).

Sečteno a podtrženo, tohle CD mě dostalo měrou velikou. Nečekal jsem již, že se v roce 2008 dočkám takhle solidního slammingu (a že jsem jich již pár slyšel z letoška), rozhodně doporučuji všem fanouškům goru a pro příznivce ruské deathové scény se snad jedná o naprostou povinnost!  

PS: Šestá skladba obsahuje to samé intro, co mělo EP „Zombie Apocalypse“ Mortician z roku 1998. Parádní nostalgie!

Čas: 28:14

Seznam skladeb:

  1. Surgical Defilement
  2. Cruel Lobotomic Punishment
  3. Atrocious Avidity
  4. Cerebral Vomiting
  5. Eviscerated Humans Fright
  6. Devoured Brood
  7. S.I.C.K.
  8. Indefectible Murder
  9. Buried

http://www.myspace.com/cephalicimpurity  


Zveřejněno: 18. 11. 2008
Přečteno:
3426 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář