Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

F.O.B. - Follow The Instructions CD 2003 - I.F.A. records

V I.DH. #9 jsem měl snad poprvé možnost představit kapelu F.O.B., kdy se prezentovali demem "Fobia", to už je doba. Pak můj kolega RA představil další demo "Blame" v I.D.H. #12, no a teď vám mohu přestavit debutní album "Follow The Instructions", který vychází pod hlavičkou I.F.A. RECORDS! Jak dlouho naše kapela musí čekat, než si zaslouží album a pozornosti? Já vím, že je to otázka kvality, ale v globále je to u nás pořád stejné a je smutné, že se to jen tak zlepšovat nebude, protože naše ekonomika není nakloněná k našemu hudebnímu rozmaru. Hudební business jde dolů a padá a padá. U velkých labelů propouštějí kapely, které prodávají málo třeba jen 8000 ks a chytají se u menších labelů, kde mají ještě stále prioritu. Naše kapely co by za to dali a jsou nadšeni, když se udělá 3000 náklad + nějaká propagace, kterou si musí tvrdě odřít. Jsou však kapely, které se spokojí s 500 ks nákladem, nebo dokonce s 300 ks a raději si to vydají sami! Zřejmě proto, že nikoho nesehnali na vydání a nebo chtějí mít vše pod kontrolou! V neposlední řadě jsou tady kapely, které si jedou x let po svém, neohlížejí se a nelamentují nad každým neúspěchem a hrdě vzdorují problémům. Dovoluji si říct, že F.O.B. patří mezi ně! Když si vezmu jaká je to stará záležitost a přesto všechno se snaží a pomalu si probourávají cestu jako ledoborec v zamrzlém Atlantiku.

Klobouk dolů a to myslím upřímně i přesto, že tak přesně se netrefili do mé noty. V prvé řadě musím pochválit zpracování bookeltu, jelikož modro - hnědá forma na černém pozadí vypadá velmi impozantně! F.O.B. navařili 10 skladeb, přičemž z toho jsou 2 instrumentálky a jako 11 skladba je schovaný bonusek, cover verze od mocných KREATOR z alba "Coma Of Souls", yeah, rád vzpomínám na tuto dobu! Zajímavé je, že v bookletu není ani zmínka o tomto coveru, tedy skutečně budete překvapeni, akorát zpěv je spíše death metalový, než jak štěká Mille Petrozza. Hudebně se to drží standardních death metalových prvků s jasným thrash kořeny! F.O.B. jsou trio a pokud čtu dobře, zpívají všichni a to je možná slabina, protože při téhle muzice by se mi mnohem více líbil, hmm. více jednorázovější - thrashovější projev! Je to jen můj názor, protože jsem slyšet stovky thrash a death kapel a právě F.O.B. se pohybují mezi něma, akorát se mi zdá, jako by ve zpěvu neměli jasno! Hudba však sedí a je jasné, že ví co dělají, mají to za tu dobu v malíčku! Jen ten zpěv. Někomu to nemusí vadit a naopak to bude považovat za zdařilé, já tam však vidím spáru, která by se dala příště ještě maličko zalepit. Tím nechci dát najevo, že death metalový zpěv je špatný, jen se prostě v mých uších tady nehodí. Ale dost bylo zpěvu! Naopak slabinku vykompenzovává kytarista Bendis, je to radost poslouchat! Ruce mu pozlatit a opatrovat ho, hýčkat ho! Ha ha ha. Přesné bicí a dunivá basa, která se nestará jen o pouhý doprovod! Po hudební stránce nemám co vytýkat, ale. F.O.B. znám a pokud vím, ještě nikdy je nic neodradilo a pojedou ještě dalších 10 let dál. Budeme mít dlouhé bradky, možná budeme jezdit na vozíku a po ruce budeme mít sličnou sestřičku, která nám bude vyprazdňovat sáček s močí a doplňovat kapačku. ale F.O.B. tu bude stále mezi náma o to jsem přesvědčený! Prostě je to ten typ kapel, snad mi prominou dlouhý úvod! Jedeme dál!!!

www.fob.cz

http://band.fob.cz


Zveřejněno: 03. 03. 2004
Přečteno:
3354 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 10. 2004 11:39 napsal/a horst
alex 2
F.O.B. - Follow The Instructions Release: 13.11.2003 Label: IFA Stil: Thrash/Death Metal Homepage: F.O.B. Neverending Projection The Mask Whiteness Reality In Progress (Instrumental) Time Runs So Slowly The Judge The Horse Blow Job Emotional Sadomasochistic Indian Fall (Instrumental) 1 Review Komische Scheibe! Altgedienter Techno Thrash der Marke MEKONG DELTA trifft auf derbsten Growlgesang, wobei die Verbrecher der Chose, namentlich F.O.B. aus Tschechien, selber nicht so recht wissen, in welche Richtung es gehen soll. Bis darauf, dass die Drums teilweise sehr geeiert gespielt sind, ist die Mucke spielerisch in Ordnung. Die Gesänge sind aber, finde zumindest ich, dermaßen deplatziert, dass ich mir erst mal die Gehörgänge mit Palmolive spülen muss. Im mittenlastigsten Achtzigerthrashsound wichsen sich die Jungs durch die Harmonien und reihen teilweise völlig wirr einen Frickelpart an den nächsten. Es mag Leute geben, die auf so etwas stehen. Nun, ich gehöre nicht dazu! Musikalisch irgendwelche Songs auf "Folow The Instructions" fachgerecht zu beschreiben, ist unmöglich, da ich überhaupt keine Vergleichsmöglichkeiten habe. Das mag jetzt manch einer auf große Eigenständigkeit zurückführen, ich beziehe es eher darauf, dass keine andere Band so wirr ist wie diese Jungs.
25. 10. 2004 11:38 napsal/a horst
alex 1
Komische Scheibe! Altgedienter Techno Thrash der Marke MEKONG DELTA trifft auf derbsten Growlgesang, wobei die Verbrecher der Chose, namentlich F.O.B. aus Tschechien, selber nicht so recht wissen, in welche Richtung es gehen soll. Bis darauf, dass die Drums teilweise sehr geeiert gespielt sind, ist die Mucke spielerisch in Ordnung. Die Gesänge sind aber, finde zumindest ich, dermaßen deplatziert, dass ich mir erst mal die Gehörgänge mit Palmolive spülen muss.