Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CRAWLING DEATH - New Murder Art, Promo CD 2008, Let Them Come Productions

Mladá death metalová smečka Crawling Death z Polského Rybniku, což je coby kamenem dohodil a zbytek doplazil od Moravskoslezského regionu. V roce 2005 se představili demem Excremental Vomit a na svém kontě mají i účast na limitovaném třícestném albu se spřízněnými undergroudovými bandami The Odours a Rising Fetus. Materiál na tomto splitu tvořilo již výše zmíněné třískladbové demo.

Kvintet Maryj - zpěv, Azar - kytara, Krychu - guitar, Kawior - basa a Tarki - bicí, se vydali na dráhu blasfemického běsnění, což není u našich severních sousedů nic neobvyklého a tento žánr má na tamější scéně, kterou celosvětově proslavily všem dobře známé skupiny, dobré zázemí a má zdá se stále co nabídnout a těší se "popularitě". Zřejmě i díky tomu, je v těchto končinách nahrát jakostní nahrávku určitým standartem. Surový death metal jaký Crawling Death prokují, má zdravé jádro z let devadesátých. Nelze nepřeslechnout jistou vaderovsko-behemotovskou linii, chutně namíchanou se zámořskými vlivy morbidních andílků, či fotříka Bentona. V jádru ortodoxní, nadmíru stylový a ničím nevybočující ze zaběhaných žánrových mantinelů. Na první poslech průměrné album, říkám si. Ale po pár přehráních se dostávám pod povrch a na hladinu samy vyplouvají jemné finesy a nuance, kterými je nahrávka obdařena. Zdánlivě neotesaný syrový sound, se dobře snoubí s divokostí projevu Crawling Death. Každá harmonie tu má své pevné místo a nic tu není přebytečné. Vše do sebe zapadá jako krvavé puzzle. Infernální chropot, kytary nejen že řežou riffy, jako motorová masakrující pila, ale předkládají i pekelnou sírou čpící sóla a jednotící vyhrávky. Basa zde drtí muziku a občas bublavě vyjede nahoru, aby podpořila apokalyptické rychlé rytmy bubeníka. Nejchytlavější song je asi čtvrtý vypalovák I Carry The Dead. Trochu mi to připomíná Krabathor v dobách největší slávy. Dobré toto žvýkání. Textová náplň jednotlivých kompozic je řádně temná, povětšinou oslavující toho správného pána, zvracení na krucifix a podobné nechutné kratochvíle. Inu, proti gustu, žádný diŠpulák (Jarda Špulák, kdysi můj oblíbený hudební žurnalista). Závěrečná sedmiminutová skladba The Hands Resist Him, obsahuje všechny ingredience, ze kterých Crawling Death svůj debut uvařili. Rychlé nespoutané pasáže, thrashem načichlé melodické úseky, i atmosférickou, okultní pomalou pasáž.

Tohle album je složeno ze samých klišé, namítnou možná škarohlídi. Začínaje démonickým obalem až po samotnou hudební náplň desky. Jistě, mají pravdu. Ovšem mě se líbí. Čiší z něj chladné fluidum, kvůli které mám tuhle muziku rád. Vhodná je i krátká stopáž CD, která zajišťuje téhle grupě moje sympatie. Fuck The Christ!

Čas: 27:17

Seznam skladeb:

  1. Seeds Of Hatred
  2. Brave New Murder Art
  3. Unleash The Agnarox
  4. I Carry The Dead
  5. Salvation Through Rope
  6. Vox In Rama
  7. The Hands Resist Him

www.ltc.musicinside.pl

www.crawlingdeath.xt.pl


Zveřejněno: 02. 10. 2008
Přečteno:
3343 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář