Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

FALCHION - Chronicles Of The Dead, Promo CD 2008, Massacre Records

Finská kapela Falchion staví na tom, že v jejích řadách působí dva členové jejich slavnějších krajanů Korpiklaani. Jmenovitě Juho Kaupinnen - zpěv, kytara a Matti Johansson - bicí. Sestavu doplňují druhý kytarista Miikka Tulimäki a basák Janne Kielinen. Na kontě mají debutové CD Legacy Of Heathens (2005 World Chaos Prod.). Tolik fakta. Přejdu rovnou k novince, která je ještě horká, neboť oficiálně vychází 26. září.

Nástup první skladby Primitive Again je docela fofr. Výbušný heavy göteborského stylu, tak jak se mi vybavuje třeba taková ranná tvorba In Flames. Svižné tempo, zpěv klasický chraplák v neutrální jedné poloze a neúnavné kytarové melodie. Ostatně tohle ultra melodické trylkování je pro finské kapely pověstné. A zde tomu není jinak. Hned v následujícím titulním songu mě o tom přesvědčuje doslova zpívající kytara, která prakticky bez ustání kouzlí jeden melodický motiv za druhým. Začíná skladba Shadows In The Wasteland. Zní mi to, jako by Amorphis hráli dřevní heavy metal, zazní zde totiž podobná melodie, tolik typická pro výše zmíněné. Čtvrtá Kingdom Of Dust a opět všudypřítomné, snad nikdy nekončící kytarové onanie. Tahle nahrávka je jimi doslova prošpikovaná, s tím už jsem se smířil. Je to všechno profi s grácií nahrané, ale jednotlivé skladby mi všechny splývají do sebe a mám problém s jejich identifikací. Cedlo nabízí i dva instrumentály. Tím prvním je pátá skladba Desert Breeze, který se také ale nijak neliší od těch ostatních zpívaných songů. Nevím, třeba neměli hotový text, tak se rozhodli pro instrumentálku, čertví...To už mi zní v uších šestá pecka Shades Of Grey a mě už se pomalu z toho nekonečného trylkování začíná motat květák. Melodie nade vše, to je  heslo Falchionu. Za zmínku stojí ještě osmá věc Mayhem Machine, což je další, ani ne tří minutová speed metalová instrumentální smršť.

Nahrávání a mixáž proběhli v Adamantium Studios v Tampere, zmástroval Mika Jussila ve Finnvox Studios v Helsinkách. Což o to, zvuk je podařený, ale náplň alba je průhledná jako křišťálová studánka. Moje smysly nijak výrazně neošálila. Přes svou lehkou stravitelnost, mi nečinilo problémy poslouchat album opakovaně několikrát za sebou. Zalíbení v tom jistě najdou příznivci Ensiferum, Amorphis či Moonsorrow. 15. listopadu navíc vystoupí v Praze, v rámci evropského turné Finnish Fire, společně s Korpiklaani, Battlelore a Kivimetsan Druidi.

Seznam skladeb:

  1. Primitive Again
  2. Chronicles Of The Dead
  3. Shadows In The Wasteland
  4. Kingdom Of Dust
  5. Desert Breeze
  6. Shades Of Grey
  7. Dying Dreams
  8. Mayhem Machine
  9. Evolution In Reverse

Čas: 47:53

www.massacre-records.com


Zveřejněno: 25. 09. 2008
Přečteno:
3361 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář