Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

AMOCLEN - Smecta, Promo CD-R 2008, Lecter Music Agency

Nasaďte terapii číslo jedna! Přesně tímto intrem začíná první vál Hexabrix. Zuřivý grind core, jaký Amoclen produkují, se těší nevím proč, v našich luzích a hájích už drahně let, nebývalé oblibě. Než se vzpamatuju a stačím zaposlouchat je tu konec. Ale to už mě masíruje titulní štych Smecta. Zde mě zaujal haluzoidní "lyrický" text: "Opíjí mne vlastní mlíčí, dokud zborcen nejsem syčím. S hadem jak bratr, je to můj svetr, který když svleču, stanu se hadr. Zžírám svou padrť na ódu "jalový mamrd". A tak do nejkrajnější mrtě hrotím krvavé opratě..." Trochu mi to evokuje šílence !T.O.O.H.! a jejich znamenitě ujeté slovní obraty a náplně textů. Následuje hutná Prozac (WanoCka) a já se marně pokouším identifikovat s pomocí textové přílohy v ruce a pozorného poslechu, úryvky jednotlivých písní. Kromě již zmíněné Smecty, kde je hlavnímu křiklounovi jakž takž rozumět, jsou ostatní skladby nařvány zřejmě ve svahilštině. Ale to je v tomhle stylu celkem jedno. Hlavním úkolem je ztropit řádný rambajz, až z uší teče krev. A to se Amoclenu celkem daří. Celkem sedm hrubozrných vypalovaček, vyvolává ducha starých dobrých Terrorizer. Podivné jsou pak názvy songů jako Rivotril, Decapeptyl, Beclomet...Pánové brali inspiraci v okolních apatykách a názvy písní jsou jim všemožné léky a farmaka. Sem tam nějaké to veselé intro ze stupidních televizních snímků, aby nebyla nuda, že jo.

Amoclen je nová jičínská akvizice na grindové scéně a vznikla sloučením dvou zaniknuvších skupin Crusher a Utopia. Michal "Rowdies" Veverka - bicí, Bronislav "Mengele" Mach - kytara (oba ex - Crusher), Hynek Dvořáček - zpěv (ex - Utopia). Toto trio doplnil ještě zpívající basák Petr "Péca" Zach. V Amoclenu vystupují i v odpovídajících přezdívkách: Maximed - Bajpass cymbals, Psychopax - Dogma klystyr loutna, Trausabun - Vox respiratus a Aurorix - Basautismus & Vox articuli. Tenhle materiál vyšel na jaře letošního roku jako slit CD s Agathocles a jedná se o první nahrávku Amoclenu. Byla pořízena ve studiu Skull Masacra Sound a výsledný zvuk je v pohodě. Řádný náklep a agresivní sound. Škoda toho nečitelného vokálu, kterému není rozumět ani s textovou přílohou. Jinak zábavná muzika k tanci i poslechu, uspokojí především všechny fanoušky drtícího jádra. Krátce, rychle a zběsile! Toť heslo naší doby.

Amoclen je penicilinové antibiotikum a je pravda, že při akutní mononukleose vyvolá kopřivku - na nealergickém podkladu. Chceš injekci? Injekce léčí, injekce jsou zdravé! Vybavuje se mi Milan Šteindler, coby šílený ředitel psychiatrické léčebny, v povedené filmové parodii Mazaný Filip. Hranice mezi světem duševně nemocných a naším je velmi tenká a někdy bývá stěží rozpoznatelná. Farmakoterapie Amoclenem prosím.

Seznam skladeb:

  1. Hexabrix
  2. Smekta
  3. Prozac (WanoCka)
  4. Beclomet
  5. Inhibace plus
  6. Decapeptyl
  7. Rivotril

Čas: 13:48


Zveřejněno: 22. 06. 2008
Přečteno:
3768 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář