Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

VADER – And Blood Was Shed in Warsaw DVD 2007 – Metal Mind Productions

Na předem avízované DVD Vader jsem se těšil jak malej kluk. Po super koncertě na Brutal Assaultu o to víc. V pořadí 3 DVD a čtvrtá videonahrávka celkem obsahuje téměř 2 hodiny záznamu, z toho víc jak 70 minut zabírá hlavní část – koncert ve Varšavském klubu Stodola z února letošního roku. Jako bonusy jsou na DVD pak dva klipy, jednak pro někoho možná kontroverzní „Sword of the Witcher“, který byl produkován k PC hře „The Witcher“ (proč kontroverzní, protože je to měkárna ) a druhý k nové desce – Helleluyah (God is Dead). Druhým, resp. Třetím bonusem je pak rozhovor s Peterem. Samozřejmě nechybí fotky, historie, discografie a další materiály.

Ale zpět k hlavní náplni a tou je koncert. Klub byl slušně zaplněný, i když někde byla na place hluchá místa. Stejně se  ale hned od začátku nepařilo a publikum bylo spíše statické. Při konkrétních záběrech na lidi mám pak taky pocit, že do nich bylo dostatečně předem nahuštěno: "Budete na videu!". Po temném intru je tu kousek z poslední desky „Impressions in Blood“ - Shadow Fear. DVD má velmi kvalitní zvuk, což je už zřejmě standard, co krapet pokulhává je střih kamer a obraz, přijde mi až zbytečně akční. Jinak k muzice, nemůžu to nenapsat, ale Peter a spol. by taky občas mohli poslechnout něco jinýho než Slayer :-) zejména v sólech to je panečku inspirace. Zvukově to taky sedí! Všechno ale myslím nakonec v dobrým. Že mají pánové rádi průvan jsme se mohli přesvědčit už na Brutalu, a tak i zde jsou pod muzikanty ventilátory, které jejich kadeře udržují neustále ve vzduchu. No já osobně bych se na tuhle kravinu vykašlal, alespoň na mě to působí trapně, navíc už to předznamenává, že show bude statická, což se posléze i potvrdilo. Chvílema mi taky efekt s ventilátorem připomínal jeden díl ze seriálu Simpsonovi, kde koncertovala kapela Spinal Tap  (zasvědcení ví o co jde). Hned jako dvojka je nasazená k mému překvapení Sothis z kultovky „De Profundis“, z roku 1995! A kotel už se začíná vařit! Právem třetí je klipovka Helleluyah!!! (God is Dead), kterou považuji za nejsilnější věc z nové desky, hlavně kvůli atmosféře. A pokračuje se opět ze stejného alba kouskem Warlords. Dál přichází první zlaté hřeby z mé oblíbené profundy - Silent Empire a Blood of Kingu. Následuje jediný zástupce alba The Beast - Out of the Deep. A dostáváme se na moment k desce Black to the blind, 10 let stará fošna nás zde potěší asi nejprofláklejším kouskem Carnal. Snad nejstarší kousek zahraný na koncertě je z desky The Ultimate Incantation z roku 1993 - Dark Age. Snad si dobře vzpomínám, že to byla i klipovka s baletkou. A jsme zpátky v roce 1997 a u titulní skladby alba Black to the Blind. Tady bych skoro řekl, že tenhle song je na CD o hodně pomalejší. Aby se klucí namlsali, tak je tu kratičká pauzička a hned po ní intro Para Bellum, následuje blok z desky The Art of War (2005) a sice: This is the War, Lead Us a What Colour is your Blood. Nevím čím to je, ale starší kusy se mi líbí víc. Z této desky je pro mě zdařilá jen This is the War. Z desky Revelations (2002) zazněla následně Epitaph. Bohužel ani to mi moc neříká a opravdu se v discografii VADER najdou lepší kusy. Vracíme se kousek zpět a sice do roku 2000 a k albu Litany z něhož je zde kousek Cold Demons. To už si zase nechám říct, produkce se totiž zrychlila. Kratičké intro a je tu poslední zásek, který se týká novinky – Predator. Z Litany se pak ještě dočkáme prvního přídavku v podobě Wings. Jako poslední zaznívá kousek Wyrocznia, kde se dočkáme u mikrofonu hosta, nicméně já tenhle song neznám, takže ani nevím, kam ho zařadit. Připomíná mi to jeden cover, ale bohužel nemůžu sloužit.

Bonus Video klipy: Song Sword of the Witcher,  který byl extra stvořen pro PC hru The Witcher představuje první klipový bonus a ačkoli to není klasická tvorba Vader, tak jde o kousek velmi zdařilý. Jako druhý klip zde máme Helleluyah (God is Dead) z aktuální desky Impressions. Jak už jsem na začátku napsal, song patří mezí mé oblíbené. V klipu se nešetřilo krví, takže klasika. Dojmy z celého DVD jsou u mě více než kladné, pro skalní fanoušky přírůstek do sbírky, pro ostatní dobře zmapovaná tvorba polských Vader naživo.


Čas: 01:45:00

Tracklist:

  1. Intro
  2. Shadow Fear
  3. Sothis
  4. Helleluyah!!! (God is Dead)
  5. Warlords
  6. Silent Empire
  7. Blood of Kingu
  8. Out of the Deep
  9. Carnal
  10. Dark Age
  11. Black to the Blind
  12. Intro: Para Bellum
  13. This is the War
  14. Lead Us
  15. What Colour is your Blood
  16. Epitaph
  17. Cold Demons
  18. Predator
  19. Wings
  20. Wyrocznia

Bonus Video klipy:

  1. Sword of the Witcher (extra stvořeno pro hru The Witcher)
  2. Helleluyah (God is Dead)

Zveřejněno: 12. 11. 2007
Přečteno:
3595 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář