F.O.B. - Outside The Palace Walls

Reincremation - 4 band split CDR 2007 – Nihilistic Holocaust

Do redakce nám dorazilo splitko 4 kapel vyhlížející D.I.Y. stylem. Nu což říkám si, obal sice prodává, ale to vždy neplatí. A neplatí to ani v tomhle případě. Muzika mě totiž hned ze začátku velmi zaujala.

Už první Frantíci IMPUREZA jsou na tom velmi dobře. Místo na splitku zabírají třemi velmi podařenými kusy. Jedná se samozřejmě o death metal v brutal hávu, ale s dostatečným procentem melodie. Navíc zpíváno ve Španělštině, což zní fakt hustě a těhle kapel moc neznám. První kousek je opravdu brutal flamenco, přesně jak mají chlapci nazvaný styl na svém webu. Song začíná na španělku a pak je ještě několikrát tímto nástrojem protkaný ve zmíněném stylu. Geniální! Zpěvově mi hlas připomíná staré Kataklysm z dob Templu. Druhý kousek je toho naprostým důkazem, I když je krapet delší (přes 7 minut!). Opět vlivy španělska. Třetí kousek pouze potvrzuje jejich pozici.

Jako druzí jsou na splitku Švédové ARSONIST také se třemi kousky. Jejich muzika jede víc v brutal deathu, ovšem ne žádný old school a s občasnými odpočinkovými pasážemi. Kytary hodně řezavé a podladěné a přesně rytmizující s přesnými bicími. Zde je také potřeba především zmínit velmi dobrý a hutný zpěv. Muzika hodně odsejpá, hlavně díky četným klepačkám. Rozhodně se dá nahrávka hodnotit ještě o stupínek výš než předchůdci z Francie.

A jsme u sousedů v Německu, kde již zůstaneme. Třetí kapelou jsou SUDDEN DEATH, kteří zřejmě mají nějakou výhodu a tak se prezentují čtyřmi kousky. Je jasně poznat, že francouzská a švédská škola je o něčem jiném. Němce člověk pozná s jistotou. I S.D. potvrzují zaběhlá pravidla německého deathu a tak mi nepřijdou až na pár detailů tak zajímaví, jako předchozí dvě kapely. Nedá se upřít nasazení, zde jde samozřejmě také o death metal, ale ne již tak technicky protkaný, ale daleko přímočarejší. Opravdu vzdáleně mi připomínají Poláky Vader, ale bohužel jen někdy a někde, I když ta inspirace je tu znát. Není to špatné, ale něco tomu chybí. Jen poslední ze čtyřech kousků vyčnívá docela hopsavou melodií a rytmem.

Čtvrtou bandou jsou opět Němci a sice INGURGITATING OBLIVION. Disponují asi nejslabším zvukem ze čtveřice kapel. Tady už se ale jedná o opravdu nudný německý death metal. Jednoznačně i nejslapší hudební čtvrtina splitka. Snaha o to, dohnat vše rychlostí se někdy nevyplácí. Tohle už tu bylo. Když to shrnu, tak se ale jedná o celkem zdařilé splitko, kde si hodně široké spektrum posluchačů najde to své. U mě vítězí první dvě kapely.

Čas: 58:24

Tracklist:

Impureza – www.myspace.com/impureza

  1. El Gitano Maldito
  2. En El Desoertp De Ma Creencia
  3. Varicocha

Arsonist – www.myspace.com/arsonistmetal

  1. Sadistic Necrophille Bed-Pleasures
  2. Divine Art of Killing
  3. Instruments of Torture

Sudden Death – www.suddendeathmetal.de

  1. Until Hell Froze
  2. Insert Coin
  3. Black Pieces
  4. Broken Wings

Ingurgitating Oblivion – www.ingurgitating-oblivion.de

  1. Veil of Perception
  2. Poetry of the Flesh
  3. Deconstructed Creature

http://site.viola.fr/NIHILISTIC


Zveřejněno: 21. 07. 2007
Přečteno:
3402 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 07. 2007 16:53 napsal/a goro
2 Johan
Spravne. Delas mi radost, protoze ja si toho nevsiml. Je symbolicke, ze jubilantem je prave sefredaktor a tudiz bude mit tu cest pripravit na Brutal Assaultu pohosteni pro celou redakci. Tudiz radim vsem kolegum pred zminenym festem prilis nejist a nepit, protoze Marty to jiste pojme ve velkem stylu. A az budeme prijemne znaveni hodokvasem, jiste prijmeme nejake to cedlo na recku a prislibime brzky termin napsani. Slibem neurazis... Ocekavam bujary cecirek. Jiz ted citim na patre svesticky ze zahradky prohnane destilacnim zarizenim. A nepochybuji, ze Ifa rovnez vytahne z rukavu nejake ze svych povestnych vystoupeni.
23. 07. 2007 14:23 napsal/a marty
texty
tak texty impurezy jsou taky ve spanelstine,.. ufff kaju se... :-(
23. 07. 2007 13:16 napsal/a marty
to ifa
mlc ochmelko!
23. 07. 2007 13:15 napsal/a Ifa
to Marty
Nechci CD na recenzi, chci chlast!
23. 07. 2007 12:10 napsal/a marty
1000
ano na brutalu Vas vsechny pohostim, kazdy dostane minimalne jedno Cd na recenzi, abychom rychle dospeli do toho druhyo litru!!!