Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

EERIE - Hollow Stare CD 2006 - Brutallica records

Projekt Eerie začal fungovat od roku 2003, kdy dva členové bulharských Mortal Romain Misho Mihaylev a Emo Manchevski spojili své síly, pod nimiž začalo pomalu vznikat album Hollow Stare. To nakonec vyšlo v lednu roku 2006.

Projekt přináší docela originální podobu death metalu, jež hraje v hudbě Eerie prim. Dále jsou zde výrazné doom metalové pasáže, které dávají nahrávce jistou melancholickou příchuť.

Tu umocňují klávesy, které jsou nedílnou součástí podivné chemie, jež vyzařuje z nahrávky. Možná za to může celkový zvuk, který je v tomto případě těžko uchopitelný. Kytary jsou na můj vkus až přespříliš zahuhlané a bicí potlačené dozadu, zato zpěv je až moc vytažený společně s klávesami. Možná je to ale trik, který dává nahrávce punc originality – udělat všechno přesně tak jak se nemá…

Hudba samotná už tak převrácená není. Až na pár výjimek se používá standardních postupů, které už můžeme vystopovat třeba od legendárních Morbid Angel, ovšem na druhou stranu v pojetí Eerie tyto postupy znějí zcela moderně. Marně přemýšlím čím to je. Že by tomu daly kouzlo provokující klávesy? Nebo snad prazvláštní zvuk kytar? Těžko říct. Na jednu stranu se mi chce říci, že zde máme něco zcela nového v death metalovém světě, na straně druhé slyším klišé. Pravda bude asi někde uprostřed.

Škoda, že na nahrávce není žádná skutečná bomba. Ta by albu rozhodně prospěla, protože  zde se jen opravdu těžko hledají chytlavé melodie, které by posluchače oslnily, ačkoliv náznaky tu jsou, ale pořád to není ono. Trošku se mi vrývá do paměti až osmička Inside me, která společně s úvodní Saint tak trošku vyčnívá nad ostatními věcmi.

Neříkám, že album Hollow Stare je album naprosto ztracené, to ne. Nicméně má ještě velké rezervy, černé díry, které by se měly zalepit nějakou tou chytlavou melodií, sólíčkem nebo silným refrénem. Jinak nikdy nevyjde z lehkého nadprůměru. Za zmínku ještě určitě stojí dobře napsané texty. Určitě se vyplatí CD poslouchat s otevřeným bookletem.

Čas: 46:09

Seznam songů:

  1. The Saint
  2. Immortal
  3. Low Price
  4. Master Race
  5. Fire Of Madness
  6. The Funeral
  7. I Can Lead you
  8. Inside me
  9. The Pool
  10. Part I: Reflection
  11. Part II: The Sword
  12. Part III: Bequest
  13. To The Bottom

 


Zveřejněno: 22. 03. 2007
Přečteno:
3320 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář