Nejbližší koncerty
LLYR

ENTHRALLMENT – Smashed brain collection CD 2006, Grindethic records

Tak pánové z Grindethic records si rozhodně nevybírají své stájové kapely pouze v osvědčených krajích, ale nebojí se ohlédnout i do méně probádaných končin. Po libanonských Oath to Vanquish sáhli po bulharských Enthrallment, jejichž debut Smashed brain collection vydávají ve spolupráci s Grotesque music. A tato konspirace nedopadá vůbec špatně.

Stačí se podívat na obal (na svědomí ho má Tony Koehl, který už spolupracoval např. s Goratory, Internal Suffering, nebo Abysmal Torment), přečíst si názvy skladeb a hned je jasné, odkud vítr vane. A rajské zahrady to rozhodně nejsou. Bulharští dřevorubci předvádějí death metal jako řemen, který dává vzpomenout na jména jako Cannibal Corpse (stará alba), Sinister, Severe Torture, nebo Avulsed. A v pomyslném souboji s těmito zaběhnutými pojmy se drží statečně. Díky rozumné délce nezačnou nudit, za což mohou děkovat pestré členitosti skladeb a změnám tempa, které ale nenarušují celistvou strukturu skladeb. Plusové body přináší i vyrovnanost materiálu. Zvukově trpí nahrávka mírnou rozpolceností. Hodně se vydařilo nazvučení kytar, které mají správně syrový zvuk a patřičně řežou, ale bicí jsou díky nim v pozadí a zvuk rytmičáku zní příliš „plechově“. Své si myslím i o textech, ale v daném stylu se s tím prostě musí počítat.

Milovníky pohyblivých obrázků potěší i bonusy. Nijak nápaditý, ale slušně zrealizovaný klip ke skladbě Awaiting the death a hlavně záznam z klubového vystoupení v celkové délce přes 20 minut. Koncertní záběry sice nejsou nikterak profi, ale kvalita je ucházející a pro vytvoření představy koncertní síly Enthrallment zcela dostačující. Ono celé provedení bonusů je vydařené. Po zasunutí nosiče do compu se přes obrazovku objeví stylová nabídka, ve které naleznete již zmiňovaná videa,  spoustu fotek ale třeba i ukázky z ostatních nahrávek Grindethic records. Je vidět, že podporu svých titulů berou opravdu zodpovědně.  

Mladá krev z Bulharska se předvádí ve slušném světle. V žádném případě netrpí objevitelským syndromem, protože novot si zde příliš neužijeme, ale death metalovou klasiku mají nastudovanou dobře. V rámci daného stylu jedno z těch povedenějších alb loňského roku. Co by za podobně kvalitní materiál dala nějkterá mnohem zaběhnutější a známější jména…

Čas: 31:29

Seznam skladeb:

  1. Smashed brain collection
  2. Carnal affection
  3. Experiment with you
  4. Disgruntled
  5. Total zombie domination
  6. Mutant
  7. Supporting the chaos and hate
  8. Graveyard
  9. Awaiting the death

www.enthrallment.net

 

www.grindethic.co.uk


Zveřejněno: 12. 02. 2007
Přečteno:
3510 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 02. 2007 06:17 napsal/a liza
zlo
to je jen meggie dedo....
12. 02. 2007 21:00 napsal/a manafob
zlo
z tech hochu jde zlooooo zloooo zloooo :-)