Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Locomotive - Live In Bratislava DVD 2006

Není to tak dlouho, když jsem chválil výborné nasazení kapely při koncertech a nyní držím další důkaz svého tvrzení a sice DVD Live In Bratislava. Myslím si, že jen málo kapel dokáže natočit DVD tak, aby nenudilo. Kolikrát se to nepodaří ani profesionálům.

Locomotive působí na živo velice energicky a svou nespoutanou energii dokážou protlačit i na dálku přes sklo obrazovky. To je nejdůležitější element živého záznamu. Daří se jim to proto, že DVD má výbornej hutnej zvuk a střih obrazu společně se světelnými efekty působí rozmanitě. Co se týče obrazu samotného, tak ten mohl být trošku ostřejší a možná i světlejší. Občas se najdou hluchá místa, kde není vidět absolutně nic.

Locomotive v Bratislavě valí songy ze své dosavadní tvorby. Je to takové best of z placek Locomotive I, Homo sapiens, Nejsme nic a Ornament z pijavic. Právě Ornamentem se začíná a první věci se drží v napjatém tempu druhého alba. Živě zaujme třetí Kdo teď nástupem bicích na začátku skladby. Postupně se přenášíme střídavě časem zpět přes skladby jako Pomluvy, Incest a závěrečnou Vítej v prdeli. Celý koncert čítá padesát minut a po celou dobu je opravdu na co se dívat a co poslouchat.

Trošku mě zaráží malý počet lidí pod pódiem. Není to žádný průser, ale čekal jsem víc. Na druhou stranu je pravda, že hala stejně jako jeviště samotné je dosti velké, takže je těžké odhadnout, kolik lidí kapelu podporuje. Počet návštěvníků se asi nedá ovlivnit, nicméně třeba v Budějicích, by se tohle určitě nestalo. Třeba se příště dočkáme DVD Live in Budwais.

DVD obsahuje i bonusy a to v podobě dalších dvou sekcí. Jedna je Extras, kde si můžeme poslechnout tři nové songy kapely. Věci jsou nazpívané v angličtině, čímž si myslím, že skupina ztrácí svojí osobitost. Zatímco u česky zpívaných songů mi přijde tvorba Locomotive originální, zde slyším i jiné kapely. Upřímně, anglicky zpívané album by mě asi nezajímalo. Extras dále pak obsahuje další videa pro skalní fans rozdělená na Route a All The Band’s. Zatímco Route obsahuje záběry z cestování kapely, All The Bands ukazuje i další spolky, se kterýma se kapela za ta léta potkala.

A jsme na konci. Resumé je jasné. Locomotive představují další počin, který si žádá pozornost a je povinností každého fanouška ho vlastnit!

Tracklist:

  1. Ornament z pijavic
  2. Vrať se
  3. Kdo teď
  4. Nechtěli
  5. Co jsme si
  6. Pěst loket
  7. Pomluvy
  8. Novej chov
  9. Skaut v kolenou
  10. Incest
  11. Sekret sliz
  12. Homo sapiens
  13. Vítej v prdeli

Zveřejněno: 27. 11. 2006
Přečteno:
3315 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 11. 2006 08:01 napsal/a Rob - Locomotive
DVD
Jen pro upřesnění, lidí na koncertě bylo něco přes 300 ! Ale byl to velkej sál, klasika kulturák takže aby byla správná atmosféra muselo by bejt aspoň 500 hlav. Příště to bude určitě Live In Bubweiser Budvar Beer City !!!