Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

INTRONAUT - Void CD 2006, Lifeforce Records

Nová akvizice Lifeforce Rcs. je složená ze samých zkušených muzikantů. Bicmen Danny Walker hrál v Uphill Battle, kytarista a řvoun Sascha Dunable v Anubis Rissing, druhý kytarista a řvoun Leon del Muerte řádil v Impaled a Exhumed, akorát basák Joe Lester se nevěnoval nářezům, ale jazzu a tradiční indiánské hudbě. A tahle čtyřka právě v těchto dnech přichází s debutním dlouhohrajícím materiálem pod hlavičkou Intronaut.

Promo obal nabízí akorát abstraktní titulní cover resp. základní info, seznam skladeb a foto na straně zadní. Osm skladeb na ploše padesáti minut naznačuje, že jednotlivé kompozice jsou poměrně dlouhé. Navíc je muzika Intronaut velice těžko přístupná, komplikovaná a nervy drásající. Aspoň na první poslech. Tedy i na druhý poslech. Vlastně na každý další poslech. Pomalé melancholické pasáže se střídají s rychlejšími postavenými na tvrdých kytarách, k tomu nepříliš častý řev. I po několika poslechách mám pocit, že poslouchám jednu dlouhou skladbu, ve které se pořád něco mění - rytmus, nálada, tempo i podíl jednotlivých nástrojů. Sem tam se objevují umělé zvuky a dohromady jde o řádné hustý nářez, odlehčovaný vybrnkávačkami či lehce najazzlými úseky. Mě se paradoxně nejvíce pozdává song číslo osm, který je umístěný jen na evropském vydání. Je v něm více melodií, méně experimentů a dokonce z něj chvílemi sálá i cosi pozitivního. Zvuk je bezchybný, dobře čitelný a přitom hutný, tady není co vyčítat.

Uznávám, že Intronaut je kvalitní nahrávka. Není ale určená pro vyznavače jednoduchých a snadno vstřebatelných záležitostí. Jedinci toužící po složitostech, míchaninách thrash core s jazzem, zatěžkaných kytarách, hrdelním řevu a depresivní náladě budou asi spokojeni.

Seznam skladeb:

  1. A Monolithic Vulgarity
  2. Gleamer
  3. Fault Lines
  4. Nostalgic Echo
  5. Teledildonics
  6. Iceblocks
  7. Rise To Midden
  8. Fragments Of Character (evropský bonus)

Čas: 50:18

http://www.lifeforcerecords.com


Zveřejněno: 22. 11. 2006
Přečteno:
3376 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář