Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

HARLEJ - Čtyři z punku a pes CD 2006 - EMI

15.9.2006 vyšlo Harleji nové CD "Čtyři z punku a pes". V nové sestavě je Harlej opět zpět. Právě v těchto dnech přichází na pulty prodejen nové CD skupiny Harlej – Čtyři z punku pes. Mé očekávání bylo o to větší, protože od posledního CD uběhlo cca dva roky a sestavou otřásla řádná personální změna a to ta, že kapelu opustil ve své podstatě pilíř skupiny Vláďa Šafránek. Právě on byl, alespoň pro mne, tím pravým poznávacím znamením a Harlej bez Vládi jsem si vůbec nedovedl představit.

Nicméně v přehrávači již rotuje nové CD a já lisuji bookletem. Titulní cover zdobí oranžový smajlík s pořádným čírem, logo a název CD. Obal je laděný do bílé barvy, nechybí texty, vkusně umístněné promo fotografie a nezbytné info o nahrávání. Dozvídám se, ze nové CD bylo nahráváno ve studiu Českého národního symfonického orchestru – Blue Velvet a mastering obstaral Dragan Tanaskovic ve švédském studiu Bohus. Šéf Harleje Tonda Rauer společně s Kolinsem, Martinem Volákem, Liborem Fantou a novým tahounem Tomášem Hrbáčkem mohou být na zvuk nového CD nadmíru spokojeni. Na české poměry v tomto hudebním proudu vynikající práce a mě nezbývá než uznale smeknout.

Nejvíce jsme se však těšil na hudební projev a novou tvář Harleje. Na rovinu říkám, že od posledního CD “Když chálím, tak sebe“ udělali kluci obrovský kus práce. Předposlední CD bylo pro mě obrovským zklamáním a přiznávám se, že takovej shit jsem už dlouho neslyšel. Mimo titulky „Přirození“ se to nedalo poslouchat a poprvé v životě jsem CD vyhodil do koše a vůbec mi to nebylo líto.

To se však o novince říct nedá. Nová krev v podobě zpěváka Tomáše Hrbáčka vlila do žil pro mne polomrtvého Harleje nový život a já opět začínám poznávat Harlej takovej, na jakej jsem byl zvyklej. Z kapely je najednou opět cítit cit pro koncertní hity, opět se vrátil k melodiím jemu vlastním. Ukázalo se, že mé pochybnosti ohledně Tomáše Hrbáčka byly naprosto bezpředmětné. Tomáš se svého nelehkého úkolu zhostil naprosto skvěle. Vláďa byl bezesporu perfektní frontman a určitě si budu na jeho absenci chvilku zvykat. Staré hity jako „Zfetovanej“, „Vostuda“, „Broučci“, „Tankisti“, „Italská“, „Svařák“ atd. zůstaly i na novince asi nepřekonány, ale skladby jako „Balada o tom…“, „Královna noci“, „Průměrnej“ či „Jen pár dní“ mají určitě velké předpoklady stát se neodmyslitelnou součástí různých chlastaček nebo nočních mejdanů.

Pro příště bych možná trošku víc přitlačil na pilu a vnesl bych do hudby trochu té legrace, která k Harleji vždycky patřila. To je asi jediné, co bych vytknul. Každopádně Harlej natočil dobré CD.

Harlej jsem měl vždycky rád a těší mě že se kapela probrala z klinické smrti a že opět můžu říct „Jooo, Harlej je v pohodě“.

Seznam skladeb:

  1. Čtyři z punku a pes
  2. Balada o tom, jak si chlapec pod vlivem měkké drogy našel děvče s nízkým IQ
  3. Blbý kecy
  4. Starý časy
  5. Královna  noci
  6. Vrtulník
  7. Průměrnej
  8. Samba Di´Pergola Roma
  9. Tak vypadni
  10. Uschlej list
  11. Festival blbosti
  12. Jen pár dní

http://www.harlej.cz


Zveřejněno: 19. 10. 2006
Přečteno:
3676 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Yvor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 12. 2007 07:27 napsal/a Gerry
Nový zpěvák u Harleje
Zdravím všechny fandy kapely Harlej.Ano,ano Šafránek byl skvělej,navíc většina písní Harleje vznikla z jeho pera.Druhá stránka věci je - jakým způsobem kapelu opustil.Ale hlavně - Tomáš Hrbáček ho víc než dobře zastoupil,navíc vydali možná svojí nejlepší desku !Čtyři z punku a pes\".Viděl jsem je v Praze v Retru a jsou skvělí i bez Šafránka.Nezbívá než popřát Láďovi mnoho úspěchů při zpěvu písní typu \"jó třešně zrály\" a kapele Harlej ať je příchod nového zpěváka posílí.Ufff....ahoj
26. 12. 2006 17:49 napsal/a PETR
ZPĚV
nechci nikomu vnucovat svůj názor ale Šafras byl jednička a Tomáš ho co nejdřív zastoupí
23. 10. 2006 21:08 napsal/a marty
CD
tip: ty dobre skladby jsou ty nove, ty starsi jsou ty horsi :-)
23. 10. 2006 12:39 napsal/a Aleš
To Martin
Nevim, zda to vedi recenzenti, ale ja to treba nevedel. Pokud je to pravda, nechapu, jak je mozne, ze se dobre skladby nedostaly jiz na predchozi CD.
23. 10. 2006 12:29 napsal/a Martin
CD
Jestlipak všichni recenzenti vědí že část písniček posledního cd je vlastně to co se nevešlo na předchozí.