Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

NIHILISTIKRYPT – required sacrifices CD 2005 – selfrelease

Debutní CD a vlastně první materiál těchto Estonců je také moje první setkání s touhle grupou. Materiál na tomto kotouči je vlastně stejný jako na demu z roku 2005. Kapela vznikla v roce 2004, takže za ty dva roky celkem slušnej kus práce. Popravdě mám ale z tohohle materiálu rozpačité pocity. Zvukově to ujde, i když mi kytary přijdou krapet sterilní a co se zvuku bicích týče je to podobný.

Proč ty rozpačité pocity? Na jednu stranu se mi ta muzika líbí, na druhou ale musím přiznat, že nejde o nic převratného. Po asi minutovém intru se rozjede první song Brainborn a já jsem rázem v čase někde o patnáct let zpátky. Old school death metalové postupy provází tuhle desku od začátku až do konce, ovšem co je zajímavé, jsou občas protkány jakými si nitkami určité progrese a hlavně melodiky, která mi v death metalu vůbec nevadí. Jede se převážně ve středním tempu a mnohdy i pomaleji. Asi nejvíc mi připomíná některé německé kapely, např. Cerebrocide (RIP). To dvojka už začíná rozvážněji vybrnkáváním na basu a víc mě připomíná spíš severskou formu death metalu. To ale zmizí potom co se rytmus rozjede do cajdáku. V půlce desky je další intermezzo v podobě vybrnákačky na gitáru. I hate everything je opět ve středním tempu, ovšem s několika až technickými vyhrávkami. Následuje až baladová Thoughts of misantrope bez který bych se klidně obešel. Poslední Rebelion against thee je zase rychlejší což mi vyhovuje. Deska končí outrem, připadá mi to jako z nějakého filmu, horroru, ale nemůžu si vzpomenout jakého.

Co napsat na závěr? Že si Nihilistikrypt libují v old school death metalu je více než jasné. Na to že je tohle první zářez to vůbec není špatné, pokud mám ale desku srovnat s nynějším trhem, tak působí poněkud zastarale. Kdo si libuje v nestárnoucím old school death metalu, pro toho je asi tohle ta pravá volba, pro mě průměrná deska.

Čas: 27:19

Seznam songů:

  1. The summoning
  2. Brainborn
  3. Expired
  4. Virus: Human
  5. Enjoy the violence
  6. I hate everything
  7. Thoughts of misanthrope
  8. Rebelion against thee
  9. Execution of the last priest

www.nihilistikrypt.net


Zveřejněno: 28. 08. 2006
Přečteno:
3726 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář