Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Dne 22. dubna 2006 proběhla v karlovarském klubu Rotes Berlin první zastávka JAFFA TOUR.

Akce měla začít v sedm hodin ale jelikož v té době v klubu skoro nikdo nebyl začátek se posunul až na osmou. I když jsem měl docela velký strach že přijde málo lidí byl jsem mile překvapen - v osm hodin už bylo v klubu několik desítek lidí a atmosféra večera byla opravdu parádní. Platících nakonec bylo přesně 48 a celkově bych návštěvnost odhadoval tak na 60 lidí.

Další mou obavou byl zvuk. Zvukař Honza Doležal, který přislíbil ozvučení většiny zastávek Jaffy, si bohužel týden před akcí na motorce rozdrtil kotník a proto za sebe poslal náhradu. Dle ohlasů to bylo v pořádku. Co se týče našeho vystoupení (Štáb ZS-CO), tak jsme odehráli náš klasický set skládající se ze šesti písní.

Druhou skupinou byli Empty Feeling. Kdo tuto skupinu zná, ví že jejich vystoupení stojí za to. Velice mě překvapil jejich nový kytarista Honza. Už od prvního poslechu bylo jasný, že je to celkem „vyhranej cápek“ a že „empťáci“ udělali dobrý tah, když ho přibrali do svých řad. Ze své tvorby zahráli kluci jak starší osvědčené pecky jako třeba Pare Usted El Tren tak i nové skladby v čele s titulním songem jejich nové desky La Hija De Glorija.

Empty Feeling rychle vystřídala pražská smečka Nameless Gathering. Kluky jsem neslyšel hrát již dva roky, tak jsem byl zvědav. Zahráli asi půlhodinový set, který nechal málokoho klidným. Opravdu jim to šlapalo, zejména skladby El Ciego a Whisper IV. Těším se na jejich další vystoupení 19.5 v Aši, kde bude další zastávka Jaffy v režii Empty Feeling.

Čtvrtou skupinou - a pro mě největším překvapením večera - byli chodovšti grindeři Cutterred Flesh. Co jsem je slyšel hrát naposledy, udělali ve své tvorbě pořádný kus práce. Myslím, že to není tak že kluci čekají na vydání CD, ale že vydání CD čeká na ně. Jestli jim to takhle pošlape dál, myslím, že se máme na co těšit.

Poslední smečkou večera - takovou třešničkou na dortu - byli sokolovští Narcoleptic. Byl to mazec. Hoši zahráli své klasické šlágry které prokládali coverama kapely Slayer a dalších. Zamrzel mne blízký odchod jejich kytaristy, který tak musí učinit z časových důvodů. Toto byl prý poslední koncert v kompletní sestavě a zbytek Jaffy musí chlapíci zvládnout jen s jednou kytarou. Věřím že jim to pošlape dál. Svůj set ukončili okolo půl jedné.

Po skončení produkce jsem si sbalili svých pět švestek a vyrazil jsem domů spát. Usínal jsem naprosto spokojen že se akce vydařila a že se bavili jak muzikanti, tak i návštěvníci koncertu. Závěrem vás chci všechny pozvat na další zastávky Jaffa Tour. Info je na webu http://www.stabzsco.com


Zveřejněno: 08. 05. 2006
Přečteno:
3344 x
Autor: Kršák | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář