Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DISFIGURED CORPSE – Mankind Collapse CD 2005 – CRYSTAL PRODUCTIONS

Konečně si i tohle CD našlo cestu do redakce a ještě lépe – našlo si ji ke mně. Takže jedno velké hurá, protože nevím jak bych snášel život nepoznamenán tvorbou DC. Ano, je tomu tak – toto je jejich první kotouč, který se prohnal mou hlavou. (Nedostatky jsem ihned doplnil o předešlé album „United Hellland“) K navršení dávky DISFIGURED ve své krvi jsem měl i v týdnu obdržení tohoto CD možnost navštívit jejich koncert, tudíž bylo na Starém bělidle zase tůze veselo…heh
 
Celé CD je obalené novinama – ale ne novinama jen tak ledajakýma, ale přímo pekelnýma, žel promo má jen jeden list, takže nemohu soudit, jak parádní je celý booklet, ale co sem si prohlížel zmenšenou kopii na webu, tak je to vcelku originální práce.
 
Ale teď už skočme k muzice - Po intru z jakého si amérického filmu se prožene celým vaším sluchovým ústrojím hotové tornádo (s vynikajícím tornádoidním zvukem ze studia Shaark), které se zastaví až za nějakou tu půlhodinku. Neskutečný drive a spád jakou tahle mjůzika oplývá se těžko hledá. Však na koncertě „Disfigured“ nenechali valnou část posluchačů jen tak posedávat, ale pařit a skotačit jak malá kůzlátka…ehm. A přesně takhle funguje každej song – fakt sem nenašel žádnej, co by zanikal v přehršli ostatních. Vlastně jde o jednu velkou exhibici, jaká se dá čekat jen od grind bandy – nevím proč, ale death metálisti jsou možná vtipní a zábavní mimo pódium, ale na CD jsou vesměs všici „zlí & vážní“ – tak to tihle death/grindeři jsou humorní až na půdu. Nářez střídá nářez a vtípek následuje vtípek – skladba „Gotta Go“ je například punkovka jak poleno a takovej „Texas Cowboy“ je taky rozjívenej až se za panděro popadám. A co téprv „Budweiss“…och, legrace je mnóho, ale vážnosti je taky dost. Prostě špica. Mou hitovkou je skladba číslo dva: „Until Our Heart Stops“ – výbornej refrén + rychlost … a takhle bych mohl pokračovat furt, na každý skladbě si prostě najdu to svý. A věřím že vy taky.
 
Zvukově je vše ošetřeno taky na výbornou - nad vším ční Třískalův vokál jak hurikán (neplést s Daliborem Jandou a jeho Hurikánem, heh) – plus občasné vřískoty, mluvené pasáže a zvuky jak kdyby mutoval – no prostě lahoda pro každé uši.
 
Pokud si „Mankind Collapse“ seženete na originálním nosiči – a né přehrané na MC (což už asi dneska nikdo nedělá...ehm), tak po jeho vstrčení, či jiném násilném proniknutí do vašeho kompu uzříte vkusný černobílý videoklip ke skladbě „The Poisoning“ – klip je skvěle ostříhán, prostříhán a sestříhán a je to vcelku zajímavé pokoukání.
 
Tento stříbrný výlisek mě nadchnul a chytil o mnóho víc než předešlé CD, tudíž jsem spokojen, doporučit mužů každýmu, kdo má rad vtipnou, skočnou (neřkuli skotačivou), rychlou muziku a…..dost.
 
Čas: 31:25
 
Seznam skladeb:
  1. Deadcoldworldvirus
  2. The Poisoning
  3. Until Our Heart Stops
  4. Spineless Worms
  5. Demanding Attention
  6. A Fortress
  7. Piggy Bank
  8. Last Laugh
  9. As We Fall Down
  10.  Texas Cowboy
  11.  Piece Of Shit
  12.  Shit Star
  13.  Two Fathers
  14.  Gotta Go
  15.  Budweisss
  16.  Chilli Con Carne
 

Zveřejněno: 26. 04. 2006
Přečteno:
3541 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář