Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

TORTURE KILLER - Swarm! CD 2006 - Metal Blade Records

Z předešlých počinů TORTURE KILLER čišelo vše, jen ne originalita. Klucí finský mají rádi SIX FEET UNDER a OBITUARY a tak bez větších invencí sjížděli jen pár Westovských riffů pořád dokola a vlastní ksicht jakoby jim pořád utíkal. Nyní je tu ale zlom. Metamorfóza v originálně tvořící band se zdařile povedla. No ? téměř ? TK nejsou žádný troškaři a tak si s hledáním náhrady za odejitého pěvce vzali originál všech originálů - Chrise Barnese . Hm, on se jim vlastně nabídnul sám, takže je to trošku jako splněnej ?sen?, pláču dojetím? Barnes má nejspíše krom hulení a hulení a hulení ještě zálibu v produkci, páč krom odbrblání té půlhodinky death metálu se v tom ještě pohrabal a výsledný zvuk je o dost lepší než to co předvedl na poslední řadovce SFU ?13?. Toť mé kecy okolo a nyní k poslechu a tanci, hrají TORTURE KILLER?

Na první, druhý i padesátý třetí poslech se mi nelíbí ta zrádná (nepřepsal sem se ? nemělo to být zasr?) melodika, která se vlézá do pár skladeb ? naštěstí ne do všech. Dává sice odpočinout od jinak ne moc nápadité a neproměnlivé střední cesty death metálu ? žádnej sekec mazec ultrakanec (:-)) se nekoná - ale mohla by být aspoň výrazně jiná, páč mě napadá, že je pokaždé ta vykouzlená melódia furt na jedno brdo. Mno, možná jen nemám hudební sluch, heh.

Nejvíc se mi do hlavy zapíchla ?A Funeral for the Masses? a pokud by vás zajímalo proč, tak protoč, abych měl prostě nějakou oblíbenou. Přeháním, ale ono se to stejně má asi takhle ? toto album postrádá nějaké výraznější momenty natožpak skladby. Všechny zářezy jsou pevně spjaté a jako celek budí dojem dobře odvedené práce, která ale četností poslechů, krom již zmiňované ?A Funeral for the Masses?  začíná nudit. Takhle to vidím (slyším) já, pokud jste na tom jinak, tak sem s vašimi názory.

Čas: 34:36

Track list:

  1. Swarm
  2. Forever Head
  3. A Funeral for The Masses
  4. Multiple Counts of Murder
  5. Obsessed With Homicide
  6. Sadistic
  7. Cannibal Gluttony
  8. I Killed You
  9. Heading Towards The Butchery
  10. A Violent Scene of Death

www.torturekiller.com


Zveřejněno: 07. 04. 2006
Přečteno:
3590 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář