Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

GUTTED - Human Race Deserves To Die CD 2005, Nice To Eat You Records

Maďarští Gutted jsou mezi milovníky brutal death metalu jistě velmi známý pojem a tudíž netřeba blíže představovat.

Nejnovější materiál z minulého roku, nazvaný "Human Race Deserves To Die" jen ukazuje, že tato kapela se svými americkými vzory Disgorge aspol. nenechá zahanbit a jede si svou vlastní cestou. Nádherná směs riffů, brutálních bicí, občas až s grindovým feelingem a luxusní kytary.

Řekl bych, že od minulého počinu ?Defiled? Gutted ještě zrychlili a krapet více zgrindovatěli. Ovsem zvuk je velice povedený, všechny nástroje jsou perfektně slyšet, včetně velmi zvláštně nazvučené basy.

Prvním songem "Dreadful Stories From The Past" nastavují Gutted vysokou laťku a tu si poté drží celou dobu nahrávky. Samozřejmě některé momenty zaujmou více než jiné, mě například velice zaujalo zaechované sólo ve třetí věci nazvané "Unmoral Behaving With A Headless Child" (velmi zajímavý název...hihi), které je neskutečně úderné a když ke konci čekáte mírné zklidnění před bouří, nestačíte se ani nadechnout a Gutted to valí dal o min. dva takty dříve, než jak by to našinec udělal.

"Dark Comes Out" zase zakončuje velmi pěkná melodie, jakoby ze středního východu, která tam sedí, jak pr*** na záchodě. Následující "Manifestation Of Concealed Hate" mi připadá spise průměrná, narozdíl od následující "A Momentary Evaporating Vision?, která mě totálně posadila na pr** motivem jak od Cryptopsy, tu ať posluchač rozhodně nepřeslechne, vázně stojí za to!!!

Další dvě poměrně vydařené pecky a teď se ukažte, kdo znáte dobře Monty Pythony a jejich Holy Grail? Z tohoto legendárního filmu si Gutted vybrali scénu, kdy pohřebáci tlačí trakař městem a vykřikují: "Bring out your dead, bring out your dead...", když jsem to slyšel, musel jsem se smát, vydařená vsuvka po které následuje ještě vydařenější song "Defilement Of Married Life", ve které Gutted cele album shrnou v jednu naprosto zabíjející kompozici.

Ve výsledku ani nevím co dodat, tady se nehraje na žádné kompromisy, zabíjející vydařené album Gutted. Snad ještě zmínit cover, který rozhodně neztrácí za obsahem. Já jsem nadmíru spokojen, už se nemůžu dočkat 27.5., kdy s nimi a dalšími budem hrát v Táboře na Žižkově Vraždícím Palcátu.

Čas: 31:13

Seznam songů:

  1. Dreadful Stories From The Past
  2. An Uknown Killer Amongst The Homeless Ones
  3. Unmoral Behaving With A Headless Child
  4. ...The Dark Comes Out
  5. Manifestation Of Concealed Hate
  6. A Momentary Evaporating Vision
  7. Nine Man, A Woman  And The Poor Little Boy
  8. Demonstrate The Insensibility
  9. Defilement Of Married Life

www.freeweb.hu/gutted


Zveřejněno: 04. 04. 2006
Přečteno:
3387 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 04. 2006 14:13 napsal/a marty
jj
jojo, 27.5.2005 v Tabore na Zizkovi!!! GUTTEEEEEEEDDDDDDD!!!!!!!
04. 04. 2006 12:41 napsal/a Martin
HRDTD
Tak toto je fakt parádny kus brutálneho a zároveň technicky namakaného death metalu, v pohode porovnateľný s Cryptopsy alebo Origin.
05. 04. 2006 22:14 napsal/a Dharm
Gutted...
...taky se moc těšim...:)