Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

ARS MORIENDI - Your Soul On Our Screen CD EP 2005 - selfrelease

Kapela Ars Moriendi pochazí z Rakouska a na kontě už má demo ?Ars Moriendi? a mini cd ?Dissmulated?. Čekal bych, že nyní přijdou s plnohodnotným cd, není tomu tak, Ars Moriendi vydali na vlastní náklady EP  ?Your Soul On Our Screen?.

Po prvním poslechu mě tyto tři skladby naprosto nezaujaly, poslouchal jsem to tedy vícekrát abych našel alespoň něco zajímavého a došel jsem k zajímavému zjištění, že to není až zas tak strašné.

První song nazvaný ?Cold Heart? začíná bubenickým ?sólem?, po kterém bych čekal spíš deathovou ?sypačku?, následuje však klasický trash metal. První zvrat k lepšímu přichází přibližně po minutě, když Ars Moriendi zvolní a obyčejný trash metal je najednou zpestřen melodickými vsuvkami. Obecně refrény Ars Moriendi celkem sedí, ale sloky jsou tragické. První song ještě hodně vyzvedne závěrečný motiv, který k nim nádherně sedí.

Následující ?Frustration? začíná hrozně, naštěstí se to zase v refrénu obrátí k lepšímu a song najednou dostane ?smysl? a i se mi začíná líbit.

Vzestupnou tendenci zajímavosti skladeb završuje jednoznačně nejlepší, závěrečná ?Tell Me Mirror?, která zachránila Ars Moriendi šest bodů, které dávám. Toto je skutečně velmi povedená kompozice s ohromnou atmosférou. Úvodní riff je sice podobný Amon Amarth a dále to pokračuje ve stylu Dark Tranquillity, ale přesto je to nejsilnější song ze tří možných. Zařazení kláves jim zde rozhodně prospělo a doporučil bych to i do budoucna.

Celá metalová scéna je dnes přeplněna spolky, které hrají trash metal na pomezí deathu a blacku a proto je často velice těžké přijít s něčím originálním. Ars Moriendi se to nepovedlo, ale nevadí, nejsou jediní. Tyto tři songy mě rozhodně nepřesvědčily, že jde o kapelu, kterou bych chtěl více sledovat. Ovšem poslech tohoto EP rozhodně neurazí, zvuk je v pořádku a ani zde není nic, co by vyloženě rušilo. Jen je to nuda.

Čas: 12:19

Seznam skladeb:

  1. Cold Heart
  2. Frustration
  3. Tell Me Mirror

web: www.ars-moriendi.com


Zveřejněno: 01. 02. 2006
Přečteno:
3368 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář