Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

MAELSTRÖM - Maelström Promo CD 2005 - vlastní náklad

Impulzem k založení kapely Maelström se v polovině loňského roku stala výměna na pěveckém postu u staronové plzeňské speedovky Rea Silvia, pro kterou odchod zpěváka Michala Říhy znamenal definitivní konec a naopak příchod Vasila Kobana (ex Xantipa, King Zero) zahájil novou éru v životě kapely ? s novým, údernějším názvem přišel také jiný (tvrdší) styl a hlavně silný vokál. V novém složení Maelström nelenil a v létě nahrál a vydal své první promo CD, na kterém se skupina představuje trojlístkem skladeb v tradičním ?heavy? duchu.

Nějaké převratné novátorství od dema skutečně nečekejte. Inspirační zdroj kapely vám dojde nejpozději v okamžiku, kdy se v otvíráku ?Nečekej? poprvé ozve Vasilův vokál a nejspíš vám vypadne jméno jedné z tuzemských heavy/thrashových legend. Odkaz Arakainu (ještě s A.Brichtou) silně prosakuje celým promáčem a škoda že na sebejistý Vasilův výkon stejně nenavazuje hudba. První skladba mě i přes některé HC vsuvky a pomalou hutnost vůbec nezaujala a z letargie mě trochu probral až druhý o něco živější vál (?Ikarus?), ozdobený pěknými technickými kytarovými sóly. Přesto, nade vším ční táhlý vysoký zpěv, který je pro mě to nejzajímavější z celého proma. Do třetice všeho dobrého a zlého, anebo to nejlepší nakonec? Tak jak tak, závěrečná ?Správnej směr? sice nejdřív vypadá jako metalový ploužák, ale právě tady se naléhavost zpěvu a kombinace akustických a melodických vyhrávek nejvíce povedla a dost možná právě proto má ?Správnej směr? pro mě tu správnou atmošku!

Tož, co říci závěrem? Zvuk OK, zvučná čeština v textech taky OK, kvalita songů zase značně nevyrovnaná, klasický ?retro? styl kapely s určitými stopami moderních experimentů se nevyhnutelně bude muset vypořádat s odlišnou dobou a preferencemi fans a já osobně bych u Maelström v budoucnu uvítal i rychlejší věcičky :-).

Čas: 14:07

Seznam skladeb:

  1. Nečekej
  2. Ikarus
  3. Správnej směr

web: http://www.maelstrom.wz.cz


Zveřejněno: 30. 01. 2006
Přečteno:
3323 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář