Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

MORTIFILIA - Redemption CD 2005, Mondongo Canibale Records

Tak i sušická Mort-parta se dočkala a na konci října 2005 se na světě objevilo debutové album Redemption. Po třech demáčích s postupně vzrůstající kvalitou, kdy zejména poslední Christ Hunt už opravdu stál za soustředěný poslech, je tady první regulérní útok. Bez zajímavosti určitě není fakt, že CD nese pečeť španělského labelu a také že se jedná o první oficiálně vydanou nahrávku sušické rockové scény. A nutno podotknout, že zaslouženou.

Už párkrát jsem psal, že ? a tady si pomůžu svým nedávným reportem ze Satan Klaus Festu: ?MORTIFILIA zraje jak víno. Na téhle partě je totiž z kapel, které pravidelně registruju na koncertních štacích, nejvíce vidět pokrok. A pokrok opravdu rapidní. Melodický death metal made in Sweden nepostrádá rychlost, nasazení, tvrdost ani melodická sóla a vyhrávky?. Tyhle věty totiž kapelu charakterizují naprosto dokonale. Na desce se pořád něco děje, monotónní pasáž opravdu najít nelze, kytary (Franta Knetl, Petr Turek) stále přidávají nová a nová sólíčka, a jak se říká basa (Stand Makrlík) to zespoda pěkně tvrdí. Franta neuhýbá z death metalového chrapotomurmuru, ale chvílemi mu je i celkem dobře rozumět. Za pozornost stojí precizní výkon bicmena Pavla Vrby, jeho hra je hodně pestrá ? prostě u Mortifilie se nekoná občasná nemoc spřízněných kapel, které vystačí s omíláním stejné pasáže celou skladbu. Za nejlepší považuji časem a koncerty dobře prověřenou skladbu Christ Hunt (jako jediná se objevila na stejnojmenném demu a také na dvou festivalových kompilacích). Výborný je také pomaleji se rozjíždějící Vitiator, který nabízí hodně melodií, střídání rychlých a pomalých pasáží a je to asi nejchytlavější song kolekce.

Zvukový mistr Honza Kapák ve svém pekelném studiu taky odvedl dobrou práci a mám takovej dojem, že Mortifilia má dosud nejlepší zvuk, který z čestického studia vylezl. Vše zní tak jak má znít. Slušný je i obal cédesa laděný do oranžovo žluta.

Remcalové můžou tvrdit, že tohle už tady bylo a svým způsobem budou mít pravdu. Zrovna tak ale platí, že tohle je sakra dobře zvládnuté řemeslo. Smrtící kov prokoumaný do detailu, instrumentálně taky na výši, takže příznivci metalu s pečetí města Göteborg určitě zaplesají radostí.

Čas: 33:29

Seznam skladeb:

  1. Just Funny Day
  2. Sacrificial Gore
  3. Romance Of The Dead
  4. Transformation
  5. Redemption
  6. Christ Hunt
  7. Beauty Of Blood
  8. Vitiator
  9. Great Quest
  10. Lunatics

Web: http://www.mortifilia.cz

.::Koupit::.


Zveřejněno: 28. 01. 2006
Přečteno:
3831 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář