Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

16. 3. 2024, Orlová - Futra 

BOOKFAIR/ZINEFEST x HUDBA x VÝSTAVY x PŘEDNÁŠKY x DIVADLO

Facebook událost

HUDBA
ANCHORLESS BODIES (HU)
Melodický hardcore punk z Maďarska šmrncnutý screamem.
https://anchorlessbodies.bandcamp.com

ARI & INDI
Zahloubaná lo-fi pohoda, zhudebněná korespondence mezi Adamem (Gnu, Aran Epochal/Satan, Aranar...) a Indošem (Vincent Vega, Le Christ Hypercubistic, Leto...).
"Nechci se vydat do světa, nechci se dostat přes hory, dejte mi kamna a střechu: naštípu dříví a oškrábu brambory..."
https://ariaindi.bandcamp.com

ŸPERITIFF
Kobylka s psí hlavou řídící rozpadlou dodávku bez brzd post-industriální krajinou. Ano.
Synthgaze Avant Punk
https://yperitiff.bandcamp.com

INTERPUNKCE x MARNE BATTLE
Splašení pražští hardcore punx si skočí do klece s uvrčenými ňuňany z Futry. A možná přitom rozdupou nějaké kusy společného splitu.
https://interpunkce.bandcamp.com
https://marnepunx.bandcamp.com

TATEŘINA
Reggae dub odpolední setík k pročítání tiskovin, pokecu a popíjení kávy.
https://soundcloud.com/katerina-tkacikova

DIVADLO A ČTENÍ PRO DĚTI
JAN DVOŘÁK a JANA MACEČKOVÁ: ŠPIÓNKA MIA
Čeká váš čtení z pohádkové knížky Špiónka Mia: Případ doktora Pichulky. Seznámíte se s Miou, agentkou Tajné psí služby, kterou čeká první velký případ – a rovnou pátrání po jednom z nejnebezpečnějších padouchů zvířecí říše, doktoru Pichulkovi. Ale nebojte se, Mia má všechno pevně v tlapkách.

AUTORSKÉ ČTENÍ
JAKUB URBANEC
"Autor poezie, textů pro kapely a slamů v češtině i angličtině. Do jeho stylu se propisuje studium filosofie, kulturní antropologie a sociální práce. Věnuje pozornost sociální (ne)spravedlnosti, klimatickému rozvratu i “(ne)smyslu bytí". Zdroje z(ne)klidnění nachází v buddhismu, antické filosofii, existencialismu, hlubinné psychologii i ekologii. Biocentrickou etiku reflektuje ve tvorbě i osobním životě. Váží si básníků D. Rúmího, R. Thákura a Ch. Džibrána. Občasně vystupuje na slam poetry pod nickem „Biocentric“. Byl a je aktivní v různých hc/crust/doom/grind kapelách."
http://www.drevenacikada.cz/index.php...

PREZENTACE KNIHY 
TOMÁŠ STANĚK: PRÁZDNINY
"Prázdniny" zachycují hlavního hrdinu a dva měsíce jeho pomaturitních prázdnin, během nichž se začlení do graffiti scény, stane se součástí party a s ní pak prožívá dobrodružné, formativní i značně vypjaté situace v prostředí nočního centra Prahy. Příběh popisuje euforii ze svobody, pocitu sounáležitosti s kmenem, a adrenalin z tvůrčí trestné činnosti, stejně jako stinné stránky života na hraně – násilí, drogy a morální dilemata, jimž maturant z dobré rodiny čelí v polosvětě pražské „scény“. Letní dobrodružství se tak stává čím dál tím více příběhem vnitřního boje jednotlivce, vztahy se začínají vyostřovat, atmosféra houstne, charakter se láme.

PŘEDNÁŠKA A DISKUZE 
MIRO MICHELA: ARCHIV ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH SUBKULTUR
Miro Michela se narodil v roce 1978 v Komárnu. Vystudoval historii na bratislavské Univerzitě Komenského a dnes působí na Univerzitě Karlově v Praze. Dlouhodobě se věnuje československé zinařské scéně (které se věnuje např. v knize "Dělej něco!") a spravuje Archiv českých a slovenských subkultur, který přijede do Futry představit.

VÝSTAVY 
DANIEL GOLIAŠ
Daniel Goliaš, mnohým známý jako Déé X Géé (Dégéčko), je nedílnou součástí aktivistické diy hc/punk scény. Dokumentuje, fotí, natáčí videa a jeho práce můžete znát z plakátů, obalů desek, triček atd. Taky provozuje label Dont Gloat Records, na kterém vydává vymazlené nahrávky. Na Okraji bude mít vystavené své politické grafiky.
https://www.instagram.com/dee_x_gee

KAT NATÁLIE KRUPOVÁ, NIKOLAS VIDRAS - ANTIPHON
"Touto spoluprací vyjadřujeme, jak vnímáme neverbální vyjadřování emocí a jejich zpracování. Jak vnímáme uměleckou tvorbu, která díky emocím, se kterými je tvořena dokáže vyvolat obratem emoce i samotnému divákovi. Pro nás pro oba je v naší tvorbě důležitá intermediálnost a na základě toho propojujeme nám blízká média v jeden celek."
https://www.instagram.com/kxttxrt
https://www.instagram.com/meet_me_at_the_rave

TOMÁŠ STANĚK - PRÁZDNINY
Intermediální instalace v duchu Prázdnin propojuje komiks samotný s jeho zakotvením v realitě a s jeho inspiračními zdroji. Vedle vystavených dvoustránek se tak v prostoru objeví i autentické skicy graffiti, špinavé rukavice a spreje, předvolání k výslechu a fotodokumentace pomalovaných zdí. To vše provází estetika dětského pokojíčku rebelujícího puberťáka, která je základním kamenem příběhu komiksu.
Tomáš Staněk (*1994) je absolventem ateliéru ilustrace na FDU LS v Plzni. Od roku 2014 je redaktorem komiksového časopisu XRXMAG, do nějž i pravidelně přispívá. Jeho komiksy či ilustrace se objevily například v Rychlých Šípech a jejich úžasných nových dobrodružstvích a dalších knihách. V roce 2018 vydal vlastním nákladem autorskou komiksovou knihu METRO, která byla jeho bakalářskou prací. Kromě komiksu a ilustrace se věnuje malbě, graffiti, muralismu a rapu.
https://www.instagram.com/tms.stnk1

BOOKFAIR x ZINEFEST 
ARCHIV ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH SUBKULTUR
http://ziny.info/
BROKEN BOOKS
https://brokenbooks.cz
BÍLÝ VIGVAM
https://bilyvigvam.bigcartel.com
BURYZONE
https://bandzone.cz/fan/buryzone
CENTRALA
https://www.centrala.club
ČESKÁ CIMETOROLOGICKÁ SPOLEČNOST
HOW CAN LIMOKID KILL YOUR DREAMS

https://samuelrecords.blogspot.com
https://amentma.com
HUMBLING EXPERIENCE
MAZINERIE

http://www.mariefiserova.cz
NEKLID
https://neklid.org
NEVÍM
https://nevim.triocasci.cz
RISKO
https://riskoprint.bigcartel.com
UTOPIA LIBRI
https://utopia.cz
V PRACH CEST
ZINOT
FUTRÁCKÝ ARCHIV ZINŮ

 


Zveřejněno: 01. 02. 2022
Přečteno:
263 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář