Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MC 2023, Hardcore Loves All Colors Records / death metal / Indonésie

Kromě toho, že je Mičl (zpěv v PRŮMYSLOVÉ SMRTI, fanzin Destructorrr a mini label Hardcore Loves All Colors Records) tvor neuvěřitelně ukecaný, je stejně nevyzpytatelný, respektive je takový jeho label, na kterém vychází hlavně magnetofonové kazety, většinou s tuzemskými nahrávkami. Letos ale došlo i na zahraniční partu a rovnou po všech směrech exotickou – VULTURES z Indonésie. Indonésie je země veliká, VULTURES pochází z nejznámějšího ostrova Jáva, z jeho centrální části, která je menší než polovina České republiky, ale žije v ní cca 35 milionů lidí. Mezi nimi i čtyři vyznavači death metalu, kteří letos nahráli debutové demo „Wreckage“. To vyšlo v květnu digitálně prostřednictvím Mortal Blood Records a nyní i na té kazetě.

Demo obsahuje pouhé tři cca tříminutové skladby, dohromady necelých devět minut muziky, která se dá bezesporu označit jako death metal, i když chvílemi je to docela punk. Když death metal a „docela punk“, tak asi každého napadne ENTOMBED mód, což je na jednu stranu přiléhavé i pro tvorbu indonéských metlošů, na druhou se kromě tupa tupa pasáží dají najít i odlišné, mající k  chrastícím partám poměrně daleko. To když bicmen rozjede kopákovou smršť a muzika se celkově zahustí. Právě střídání hopsavých a valivých úseků je doménou „Blood and Iron“, zdánlivě dva světy v jednom, ve skutečnosti to tak prostě je – a v tom slyším ten punk přístup, že si kvarteto neláme hlavu, jestli je to nebo ono a sype si to svém. Úvod druhé skladby „Crucified on a Burning Cross“ je pomalý, takový zatuchlý, jak se dnes slyší poměrně často. Zpěvák tahá slova odněkud z hloubi chřtánu, ale úplný kanál to není, tak akorát zachmuřené a srozumitelné, samozřejmě pokud se posluchač zároveň dívá na text do obalu. Zhruba v polovině nabere song opět kurz ENTOMBED a spol. a dotepe si do konce. Sem tam probleskne melodie, což platí i o poslední „Tortured“, jejíž začátek slibuje trochu jiný poslech, ale po troše epiky se opět hraje na skočnou notu. Ústřední motiv mi tady přijde nejsilnější ze všech tří položek; je to sice takový ten typický kolovrat, ale celkem chytlavý. Celkově nic převratného, ale ani ostudného, typický produkt začínající kapely – průměr… 

Zvuk vznikal ve studiu Siranda, což mi pochopitelně vůbec nic neříká, stejně jako název Fiery Recording Labs, kde proběhl mix a mastering. Na demo není zvuk špatný, zní přirozeně, s moderní technikou se asi moc nepracovalo a nejspíš to tak kapela chtěla, aby zněla syrově. 

Obal kazety obsahuje všechny potřebné náležitosti – sestavu, texty, informace o nahrávání i autory fotky kapely a grafiky. V poslední době Mičl preferuje černo-bílé obaly, tady využil obě možné varianty – texty jsou bílým písmem na černém podkladu, informace obráceně, vypadá to celkem OK, s výjimkou titulního obrázku, který se mi nelíbí už v originále na internetu, tady jsou kvůli horší kvalitě špatně viditelné detaily. Přiložena je i samolepka s logem VULTURES, v 15 kazetách prý průhledná, v 35 černo-bílá, z čehož plyne, že náklad činí 50 kusů. A abych nezapomněl, dvířka krabičky jsou zlatá.

Celkově takový ten startovací balíček, tři songy dávají o kapele vědět, díky českému vydání i u nás. 

P.S. Vzhledem k délce materiálu je logické, že všechny tři skladby se nacházejí na obou stranách MC.

Seznam skladeb:

  1. Blood and Iron
  2. Crucified on a Burning Cross
  3. Tortured 

Čas: cca 9 min.

Sestava:

  • Adam – guitar
  • Rama – bass
  • Amar – vocal
  • Rizal – drums 

Bandcamp

mipunk@seznam.cz

 


Zveřejněno: 12. 09. 2023
Přečteno:
506 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář