Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Tak nám utekl týden od památné kralupské akce (hell-o All & Pigeon!!!) a stejná sestava zavítala i do Plzně. A Plzeň se zase předvedla? Tedy, město je v tom nevině, ale fans zklamali na plné čáře.

Takovou návštěvu při téhle sestavě kapel nechápu! Pro metalovou obec je patrně notně zajímavější sobotní duel VyHulených. Bída! Alespoň, že se konala akce v Lampě. Zvuk byl, jako ostatně vždy, perfektní a ti, co nedorazili, ochudili sami sebe, protože koncert to byl znamenitý.

Oproti akci z minulého týdne se zcela přeházelo pořadí kapel a tentokrát zahajují Live Evil. V Ponorce se mi líbili, v Lampě nadchli! Nevím, jestli to bylo tím, že jsem věděl, do čeho jdu, ale tohle vystoupení jsem si užil mnohem víc. Máme v Plzni pro podobný druh hudby speciální škatulku. ?Atari metal?. A to díky skladbě Shut your mouth od Pain a klávesovému motivu v ní. V žádném případě nechci z Live Evil udělat nějakou kopírku bez vlastní invence, ale pokud bych měl jejich hudbu neznalému nějak přiblížit, napadne mi právě tahle sebranka kolem mistra Tägtgrena. Každá z předvedených pecek je potencionální hit. Opravdu se nemůžu dočkat, až si jejich hudbu pustím i z CD. Jedno z nejpříjemnějších letošních domácích překvapení. Tak mě napadá, v Plzni byli na obsluhování keyboardů dva hráči. Nejsem si tak zcela jist, bylo-li tomu tak i v Kralupech, nebo jestli tam byl jen jeden?

To druhá Euthanasia je parta o poznání letitější. Na úvod Blind man z novinky Requiem: Songs for? a jede se. Mimochodem, tu Petrovu kytarovou vyhrávku z téhle věci nemůžu pořád dostat z hlavy. Neustále si ji pískám, prozpěvuji? Už od minulé soboty mi stále zní v uších. Paráda. Ale samozřejmě to nebyla jediná věc z novinky. Dostalo se, tuším, i na česky zpívanou Memento, Back in life a další. Na své si přišel i ten, kdo chová v oblibě album předchozí. Pokud by chyběla Law for burnt to death, bral bych to jako osobní křivdu. No, naštěstí jsem se ukřivděn cítit nemusel, protože zaněla :o) Stejně jako Ceremony of innocents. Refrén ?Where are your graves? You cannot  hear a birdsong. Innocent lives witness of disaster?.? Prostě nemá chybu a přímo svádí k halekání. Díky skvělému zvuku jsou všechny nástroje perfektně čitelné, stejně jako Sikiho vokál. A nasazení všech na prknech je maximální. Tahle kapela je prostě ideální na živý poslech. Tím ale nechci nijak snižovat jejich studiovou tvorbu.

Vystoupení uzavírají Dissolving of Prodigy. Abych zabránil rozhořčeným reakcím na čtenářském fóru, po odehrání jejich setu jsem operativně, po dohodě s Reňou, zabavil playlist tohoto večera, tudíž by moje informace měly být o poznání přesnější :o) Takže na úvod Otevírání studánek, dále pak Zasněný, zoufalý, věc ze zatím poslední studiovky Loučení se světem pozemským s názvem Dívčí válka, další je Rozmluva s větrem (tu Valdovu vyhrávku na flétnu taky nemůžu dostat z hlavy?), Rány Igorovy, pecka z Echoes of my sadness rovněž nesmí chybět (pro mne opět největší perla z jejich vystoupení. Inu, nostalgie?) a vše uzavírá trojice věcí Úlitba, Zlatá klec a Světlo v dáli. Uf, jen doufám, že ten večer zaznělo vše z playlistu :o) Rozhodně ale mohu napsat, že Stará země nezazněla :o) Pořád mi vrtalo hlavou, odkud že znám jejich basáka. Pak jsem prohlížel fotky z letošního Brutal Assaultu a hned jsem si vzpomněl na skvostné vystoupení Memorie (Satanžel tak krátké?), kde podle všeho rovněž působí. Jestliže jsem o jejich vystoupení v Kralupech napsal, že už jsem je viděl v lepší formě, tohle se mi líbilo pro jistotu zatím nejvíc. Jejich doom metal okořeněný českými texty mi prostě ten večer fuckt dostal. Opravdu už by to chtělo nějaký ten nový stříbrný kotouček? Novinek, jak to vypadá, je dost.

Obě akce se vydařily. Ta v Kralupech měla důstojnější diváckou kulisu, ta v Plzni zase o poznání kvalitnější zvuk. V Kralupech jsem si více užil before a after party, v Plzni zase hudbu samotnou. Každopádně smekám před všemi kapelami, které v Plzni odehrály svoje vystoupení naplno a ve stejné délce i před poměrně bídnou návštěvou. Stále ještě pár akcí na Requiem tour zbývá a tudíž ještě je šance se na některou z nich podívat. Za sebe mohu napsat pouze to, že to rozhodně stojí za to a takhle nabitá koncertní sestava po našich luzích a hájích rozhodně nejezdí každý den. Ještě bych rád pozdravil veškeré osazenstvo všech kapel a poděkoval za dva super zážitky. A Valdovi ještě navíc za to, že nevytáhl svoji smrtící slivovici :o) Baník rules:o)


Zveřejněno: 03. 11. 2005
Přečteno:
3229 x
Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 11. 2005 10:26 napsal/a bedidi
no...:-)
Napsals to pěkně, lidi chyběli, ale příště to, doufám, bude lepší.
04. 11. 2005 19:04 napsal/a marty
Plzeň
meli byste tam s tou navstevnosti neco delat :-)