ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Před pěti lety jste mohli Mortician slyšet jako hlavní hvězdu Brutal Assaultu vol.5, kde předvedli poměrně slušný výkon.

Nyní se vrací zpět aby po boku angličanů Akercocke a norů Blood Red Throne mohli totálně rozdrtit vaše sluchové aparáty. Něco k historii těchto kapel: Mortician poprvé vyrazili do hlubin brutal death grind metalu v roce 1991 albem ?Mortal Massacre? (nepočítaje předcházející dema) a již v té době získavají poměrně početnou fanouškovskou základnu, která se s léty rozšiřuje, za pomoci následujích alb: House By The Cemetary, Hacked Up For Barbecue, Zombie Apocalypse, Chainsaw Dismemberment, Domain Of Death a Darkest Day Of Horror. Jejich posledním počinem je split album s Fleshgrind ? Living death a live album Zombie Massacre. Tvorba Mortician je stále poměrně stejná, ve stejném duchu, nyní chystají nové album, které je již možná hotovo, tak se nechme překvapit, jestli na nás nevytasí něco originálního (třeba ve stylu příbuzných Mclassancy).

Akercocke přijíždějí do ČR poprvé a přiváží nám svojí smrtící brutální smršť, jemňounce řízlou black metalem, ale totálně zabíjející. Po povedeném debutu Rape of the Bastard Nazarene vylezli na tmu satanovu s albem Goat Of Mendez (1991), které bylo pro anglický underground skutečné pozdvižení a Akercocke vyneslo na pozici ?evropské kapely?, dále tento status potvrdili alby Choronzon (2003) a novinkou Words That Go Unspoken, Deeds That Go Undone (2005).

Blood Red Throne jsou služebně nejmladší, v ničem to však nevadí, jejich klasický severský death metal není sice nijak extra originální, ale šťáva a technické výkony je posunují do čela před záplavu jim podobných brutálních kapel. První počinem Blood Red Throne, kromě proma, je album Monument Of Death z r. 2001, které není špatné, ale další počiny jej rozhodně přebíjejí: A Taste For Blood, Affilated With Suffering a novinka Altered Genesis.

Středa 16.11.2005

Praha ? Klánovice, Black Pes

začátek: 19:00; vstup 320,- Kč (předprodej)/ 350,- Kč (na místě)

info: 77509566

www.shindy.cz


Zveřejněno: 01. 11. 2005
Přečteno:
3481 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář