Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

27. - 28. 10. 2023, Praha, MeetFactory

Po sedmi letech se vrací festival Prague Death Mass

Festival Prague Death Mass se od svých začátků profiloval jako elitní blackmetalová akce, za níž stála kapela CULT OF FIRE a jejíž význam rychle přerostl hranice České republiky.

Po sedmi letech nadešel čas navázat na předchozí tři velmi úspěšné ročníky a v rámci čtvrtého pokračování Prague Death Mass opět tuzemskému a zahraničnímu publiku nabídnout sestavu, která zahrnuje jedny z nejzajímavějších jmen minulosti i současnosti, nabízí atmosféru i nekompromisní agresi, kapely ortodoxní i experimentální umělce, zavedené spolky i novější jména, aniž by se ztrácela kontinuita s předchozími (vyprodanými) ročníky Prague Death Mass.

Tu zaštiťují zejména norští MARE, jedna z ikon nejen trondheimské scény, ale i současného black metalu obecně. MARE, a na ně navázané kapely a projekty, do velké míry definovali ducha Prague Death Mass. Jejich letošní návrat do České republiky lze právem považovat za událost roku. Jedná se totiž o kapelu, za kterou jsou jejich fanoušci ochotni cestovat kamkoliv. Kdo měl tu čest MARE v minulosti vidět, jen dosvědčí.

Mezi další taháky patří DIOCLETIAN z Nového Zélandu a francouzští HELL MILITIA. Obě kapely patří ve svých kruzích mezi zásadní pojmy a jejich fanoušci je v České republice uvidí po mnoha letech. Pro DIOCLETIAN jde navíc o vůbec jediné vystoupení v roce 2023.

DEAD CONGREGATION a BØLZER sice nejsou v našich končinách takovou vzácností, ale obě kapely představují určitý krok stranou od převážně blackmetalového charakteru Prague Death Mass a jeho stylové doplnění – DEAD CONGREGATION směrem k temnému death metalu a BØLZER ke svému specifickému pojetí black/death metalu – aniž by narušily ducha festivalu.

Zřejmě nejvíce experimentální vystoupení slibují italští ABORYM, kteří speciálně pro Prague Death Mass IV připravují exkluzivní dark-elektro-industriální set. Za srovnatelně unikátní lze považovat projekt VOID OV VOICES, za kterým nestojí nikdo jiný než Attila Csihar z legendárních MAYHEM a TORMENTOR. Pro fanoušky Attilova hlasu povinnost! Tuto dvojici doplní ještě projekt THE HOUSE, jedna z uměleckých inkarnací Vlada z CULT OF FIRE – další exkluzivní záležitost, tentokrát hlavně pro fanoušky hororů. A v neposlední řadě se na Prague Death Mass IV představí i THELMA RAMON, původem americká zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka, prezentující se hudbou na pomezí doom metalu a dalších hudebních žánrů, se svým prvním vystoupením mimo Belgii, kde v současnosti žije.

Norskou blackmetalovou elitu dále reprezentují DJEVEL, v jejichž řadách figuruje Faust, původní bubeník EMPEROR, a někteří členové MARE. A norský trojlístek doplňují MISOTHEIST, jedni z černých koní čtvrté Prague Death Mass.

Stejně jako v minulosti, i letošní Prague Death Mass představí rovnou několik žhavých želízek současnosti – řecké THY DARKENED SHADE, italské HIEROPHANT či švýcarské DAKHMA s jejich zoroastrianismem načichlým death metalem. Ty doplní RITUALIZATION, zástupci francouzské black/death metalové scény.

Určitým protipólem pak budou italští MORTUARY DRAPE a němečtí BAXAXAXA – obě kapely reprezentují black metal v jeho původní podobě z 90. let, a ten má na Prague Death Mass také své zasloužené místo.

Tuzemskou scénu zastoupí ALTARS BLAZE se svým extrémním black/death metalem, temně deathmetaloví HEAVING EARTH a na odkaz MASTER’S HAMMER hudebně i personálně navazující BOHEMYST.

Prague Death Mass IV je dvoudenní festival, který se koná ve dnech 27. - 28. října 2023 v prostorách klubu MeetFactory v Praze. Sestavu tvoří 20 pečlivě vybraných kapel a umělců z blackmetalové a deathmetalové scény.

Vstupenky:    https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/567
FB event:    https://facebook.com/events/2391123164381048

Kompletní sestava: Mare, Diocletian, Dead Congregation, Hell Militia, Bølzer, Djevel, Mortuary Drape, Aborym, Misotheist, Baxaxaxa, Void ov Voices, Thy Darkened Shade, Ritualization, Hierophant, Dakhma, The House, Thelma Ramon, Heaving Earth, Altars Ablaze a Bohemyst.


Zveřejněno: 20. 09. 2021
Přečteno:
998 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář