Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

23. 2. 2023 – Modrá Vopice, Praha

HÄXENZIJRKELL (black metal, Německo)
https://haexenzijrkell.bandcamp.com/

Německé blackmetalové duo Häxenzijrkell se poprvé ukáže v Praze. Vlastně se bude jednat o jejich úplně první koncert v České republice a teprve druhé vystoupení mimo německy mluvící zemi. Häxenzijrkell hrají špinavý back metal, který se primárně drží v pomalejších, úderných tempech a má neuvěřitelně silnou atmosféru. Představte si ten nejryzejší extrakt nejstarších alb Urfaust se silnými riffy a blackmetalovou esencí kapel jako Sortilegia nebo Mare. Už od roku 2016 všechny jejich nahrávky vycházejí u Amor Fati Productions (kteří vydávají kapely jako Nawaharjan, Mylingar a komplet Prava Kollektiv) a kromě dvou řadových alb a EPček mají na kontě také splity s LVTHN a Brånd. A i když jsou jejich nahrávky skvělé, v živém provedení za svitu svíček a s intenzivním zvukem jsou Häxenzijrkell ještě silnější. Můžete se těšit na opravdu hypnotický rituál s atmosférou čarodějnického sabatu.


MŮRA (black doom, Praha)
https://muradoom.bandcamp.com/

Můra se představila svým dvacetiminutovým EP Doom Invocations and Narcotic Rituals, o jehož vydání se postaral americký label Caligari Records. Temný death doom metal této pražské bandy mezi další kapely tohoto UG vydavatele skvěle zapadl, nahrávka začala okamžitě sbírat nadšené ohlasy a rychle se vyprodala. Dokonce i známý webzine CVLT Nation označil Doom Invocations and Narcotic Rituals jako pátou nejlepší death doom nahrávku roku 2021. Ani jinde ale chválou a přirovnáním ke kapelám jako Encoffination, Grave Upheaval nebo Temple Nightside nešetří. A přestože Můra hrála v ČR zatím jen pětkrát, má už za sebou koncerty na Brutal Assaultu, elitním deathmetalovém festivalu Tones of Decay nebo také uhrančivé vystoupení v Soulkostele během loňského Soulbönding Tripu. Kapela v současné době dokončuje materiál na svou řadovou desku, takže je jasné, že ve Vopici kromě již nahraných songů zazní i nová zhouba. Bude se zároveň jednat o první nefestivalový koncert Můry v Praze.

OTRAS (black punk, Slovensko)
https://otraspunx.bandcamp.com/

Slovenští Otras hrají hodně nasranej black punk. Punkové elementy v jejich hudbě však neznačí stupiditu, nýbrž přímočarou agresi. Hodně syrové blackmetalové riffy pohání nakopnutými bicími a doplňují zuřivým řevem. Otras bylo možné v Praze již párkrát vidět, například na turné se spřízněnými Pakosteň, s kterými nedávno vydali split. A kdo je viděl, jistě potvrdí, že umí kopat prdele skoro tak dobře jako Bone Awl. Tentokrát však Otras vystoupí s posilou z prominentní pražské kapely, s kterou od nich lze očekávat ještě větší zběsilost. Schválně si poslechněte jejich letošní EP Cintorín Blues vydané u Stoned to Death Records nebo zmíněný split, ať víte, že si třeba na jejich koncert nachystat zaťaté pěsti.

https://www.facebook.com/events/1185735888820819


Zveřejněno: 02. 01. 2021
Přečteno:
352 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář