Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2022, Bizarre Leprous Production / grindcore, goregrind / Česko

Rozšiřování grindových obzorů pokračuje, po překvapivě kvalitním počinu SPINELESS FUCKERS jsem bez většího přemýšlení a hlavně bez potřebné sondáže, co že jsou BELLY ERROR zač, sáhl po jejich CD. Takže sondáž přišla až s poslechem CD, na kterém je zařazeno 23 skladeb, které původně vyšly na dvou demosnímcích: „Demo 2014–2015“ a „Demo Tělo“ (2021). 

Strohý obal s odpudivou grafikou a stejně tak nepěknou fotkou kapely přináší krátké info o zrodu a směřování kapely, která vznikla v roce 2008 jako vedlejší projekt grindcorových PROFESOR LEFEBVRE. Mnohem lépe je historie podána na Bandzone a z ní se dá vyčíst, že zakládající rytmické duo je v kapele dodnes, kolem něj se na ostatních postech vystřídalo několik kytaristů i zpěváků,  současný kytarista se přidal v roce 2011 a řvoun se zapojil v roce 2019. Tolik tedy historie.

První je na CD zařazen novější materiál z roku 2021, přičemž z třinácti songů je pět coverů. Autorská tvorba se nese hlavně v duchu umca umca grindu, nebo goregrindu, takže typické krabí pochody, střídání polka rytmů s o něco rychlejšími, místy i náznaky death metalu, rašploidní kytara, basa buldozer a chorobný vokál, který mě na nahrávce baví nejvíc. Conus Rosák s hlasivkami pracuje a kromě žánrového bručení přidává i zvláštní sípání a zastřené skřehotání, nebo jak lze popsat jeho svérázné hlasové variace. Před několika skladbami jsou zařazena intra, jejichž původ netuším, snad s výjimkou „Hodného řidiče“, kde je myslím úryvek z filmu Smrt stopařek. Jinak asi horory nebo sci-fi, protože kapela v obalu uvádí, že „interpretuje hororové příběhy ze světa scifi a fantasy, hlavně se však zabývá studiem bestiálních a hlavně deviantních zločinů (převážně z území bývalého Československa)“. Po osmé písni se trochu mění zvuk, pohled do obalu pak dává na srozuměnou, že osm věcí se nahrávalo v home studiu v Radslavicích, dalších pět v home studiu v Kroměříži – a v tom druhém samé předělávky. Z těch se mi nejvíc líbí kousek od REGURGITATE, který se od okolního marastu liší hardcorovým feelingem. 

„Demo 2014–2015“ se taky nahrávalo v domácích podmínkách, ale v Morkovicích, změna u mikrofonu není nikterak dramatická, i Conusův předchůdce byl pěkné zvíře, takže kontinuita zaručena. Hudba – podobná té novější jako vejce vejci – aby ne, když většina songů z dema se později objevila na „Těle“, včetně coverů GUT, REGURGITATE a ULCEROUS PHLEGM. 

Zvuk mi přijde nejlepší z Radslavic – je sice zdánlivě zahuhlanější, ale k chorobné muzice pasuje lépe než kroměřížský, který je takový plochý, chybí mu ona špína. Morkovický, byť nejstarší, taky není špatný, z pohledu čitelnosti nástrojů je asi nejlepší. Ve všech třech případech se ale bavíme o demáčovém soundu.

Grind, který BELLY ERROR mastí, je přesně toho druhu, který mě nebaví. Takže bych nad oběma demáči měl udělat kříž, udělit dva tři body a nazdar. Ale ono to není tak jednoduché, objektivně jde o nahrávky, z kterých fanouškům žánru nebude blivno a na koncertech si rádi zaskotačí. I tak ale průměr, nic nového pod sluncem, nic, co by bořilo zaběhnuté pořádky. Coverované kapely hrály podobný maglajz před drahnými roky… 

Seznam skladeb:

  1. Úchylné stvoření
  2. Tělo 
  3. Hodný řidič 
  4. Horehronský rozparovač 
  5. Povídky ze sklepa 
  6. Mutace 
  7. Zombieland 
  8. Dusot zombie
  9. Pohlavní drtič (CARCASS cover)     
  10. Důsledek přeměny (ULCEROUS PHLEGM cover) 
  11. Totální roztrhání lidské mrtvoly (REGURGITATE cover) 
  12. Vaginální zuřivost (GUT cover) 
  13. Anihilace (MORTICIAN cover)
  14. Lidská mutace 
  15. Důsledek přeměny (ULCEROUS PHLEGM cover)
  16. Zombieland
  17. Zničení (MORTICIAN cover)
  18. Nekrofilní večeře     
  19. Bestie aneb noční romance 
  20. Dusot zombie 
  21. Vaginální zuřivost (GUT cover) 
  22. Totální roztrhání ženské mršiny (REGURGITATE cover)
  23. Povídky ze sklepa

Čas: 36:29

Sestava:

  • Miloschewitch (Miloš Polášek) – guitars
  • Opathorr (Tomáš Zabloudil) – bass
  • Kozhell (Petr Šarközi) – drums
  • Conus Rosák (Jiří Rozsypal) – vocals
  • Roman krejčí – guitars (1–8)
  • Peterson Larson (Petr Strelec) – vocals (14–23)

Facebook
Bandcamp
Bandzone

 


Zveřejněno: 25. 01. 2023
Přečteno:
770 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář