Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

11. 12. 2022 – Praha, Futurum

Už v neděli si do smíchovského Futura budete moci skočit do pitu pro pořádnou zlomeninu – odložený koncert BLEED FROM WITHIN, s nimiž jedou HUMANITY'S LAST BREATH a ALLL, je už za rohem!

Původně skotská pětice BLEED FROM WITHIN měla přijet s „novou“ deskou „Fracture“, pandemické odsouvání turné však způsobilo, že v červnu jim diskografie nabobtnala o novou desku „Shrine“.Tu uvedly singly „Levitate“ a „I Am Damnation“ a deklarovaly, že novinka bude opět namakaná a že je nač se těšit, neb obě skladby plnými doušky nabízí to, co dělá metalcore metalcorem a co na něm fanoušsci milují - úderné riffy, chytré breakdowny, výtečné melodie i sóla a masivní refrény.
BLEED FROM WITHIN však nejsou čistokrevný metalcore. Jejich hudba je spíš současná metalová moderna s našlapaným zvukem, kde ve vytříbeném, progresivním mixu metalcoru a melodického deathu nepřevažuje ani jedna z ingrediencí. Ve spolupráci dvou technicky vyzrálých kytaristů to jiskří, pod tepající groove rytmikou to pulzuje jak pod pneumatickým bucharem. Pověst skvělé live kapely jim vynesla hraní na turné s MEGADETH, LAMB OF GOD, TESTAMENT nebo HEAVEN SHALL BURN a přestup k Nuclear Blast, kde nová deska vyšla.

HUMANITY'S LAST BREATH je kapela bubeníka Vildhjarta Bustera Odeholma, ten tu ovšem třímá kytaru. V roce 2009 zformovaná parta ale nenabízí útěchu. Progresivní blackened deathcore/methall s brutálním zvukem z předchozí desky „Abyssal“ je zachován, hudba na stále ještě aktuální desce „Välde“ je ale mnohem experimentálnější. Především ve formě, neb zní jako kdyby Picasso a Dalí milovali Moneta a nebyli malíři, ale producenti. Na „Välde“ není skladba skladbou, jsou to impresionistické obrazy kubistickým pohledem s dekadentním aranžmá. Dekonstrukt. Nabízí tak prostor vlastní imaginaci.

O úvodní chod večera se postarají švédští metalcore progresáci ALLT, kteří jsou temnější, hutnější a brutálnější než většina žánrových kolegů. Však jejich hudba nemá od Humanity’s Last Breath ani Vildhjarta daleko, navíc si s sebou ale nese až filmovou výpravnost.

Zapomeňte na komerční smrad a laciné zpívánky, v kotli i na podiu to bude vřít jak v papiňáku. Čeká vás devastující show a zkáza!


BLEED FROM WITHIN
https://youtu.be/BGKS3mW2XPM


HUMANITY'S LAST BREATH
https://youtu.be/p0J_CeXBg9I


ALLT
https://youtu.be/HNSqRkWIgPg

FB event: https://fb.me/e/80cChVjjS
předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/392


Vstupenky dále v sítích Ticketmaster a GOOUT (https://goout.net/.../bleed-from-within+humantys.../szpupht/)


Zveřejněno: 06. 02. 2021
Přečteno:
263 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář