Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

16. 11. 2022, Praha – Eternia Smíchov

Moje krátké ohlédnutí za jedním z dalších metalových dobrodružstvích píši s větším časovým odstupem, ale obsah Fobie by ho neměl postrádat. Nenápadná akce, konající se uprostřed týdne, mi přišla vhod. Celý týden jsem ponocoval v háku, a protože uprostřed týdne bylo povinné volno, vyrážím dělat upíra i do hlavního města. Chvíli po čtvrt na osm zdolávám údajně 57 schodů, abych mohl chodit po půdě Eternie. Zdenda Smrťák a Honza Šole, když viděli, jak dokážu podcenit fyzickou přípravu, vtipně u vstupu poznamenali, že pozdrželi program kvůli mně. Smažák a hranolky z veganské restaurace Eaternia asi nebyly vhodnou volbou pro vrcholový sportovní výkon.

Samotná událost byla těžký underground. Úplně jiný svět. Plakát vytvořený v programu Malování. Žádný humbuk. Asi jen Facebook event. Aparatura pro vystupující ležela postavená před skate rampou. Pinball ve stylu seriálu Baywatch, chládek a lahvový braník, který byl jediným pivem v nabídce baru, dotvářely ponurou atmosféru. Kdyby se mezi doslova pár desítkami fans procházel Quasimodo, nabyl bych dojmu, že stojím ve zvonici.

Zvuk jak zvon měli pak nově narození MORDLOCH. Ještě aby ne. Pokud vás baví SNĚŤ, kde je sound sám o sobě zábavný, tak tady dostanete v podstatě hudbu v podobném kabátku. Asi nebude úplně náhoda, že frontman Kuba zároveň bubnuje ve výše zmíněné nejpopulárnější české undergroundové kapele. Nicméně zde se death metal více houpe v pomalejších tempech a skoro až BLACKSABBATHOVSKÉ kytarové riffy dlouho rezonují s uchem posluchače. Avšak banda z Kolína umí taky dělat pořádnou rotyku. Tady nebylo o čem, musel jsem sáhnout po jejich kazetě. Oni mohou být další žhavé zboží.

Dá se mluvit o štěstí, že půda Eternie má střechu, protože jinak by MURDER INC. odlétli a zůstala po nich na večerní obloze žhavá čára. 28. 8. 2021 jsem viděl kluky v aktuální sestavě poprvé a tenkrát to nebylo ještě ono (zvukař měl asi pauzu celé odpoledne). Za 15 měsíců si herně sedli. Dosáhli famózní formy. Navíc s posledním koncertem mám opravdu dobrý pocit z toho, že slyšitelně udělali kus práce po technické stránce. Jde o daleko čitelnější thrashmetalovou jízdu. Pokud dobře pamatuji, tak samotný set obsahoval písně „42-06-10“, „Arcifuck“, „Totální válka“ a kompletní aktuální EP „Sám sobě soudcem“. Novinky působí v porovnání se starší tvorbou barevněji. Velká deska přijde jistě brzo.

Italové možná vypadali, že nám přivezli sicilskou pizzu. Tu si nakonec musím dát později na Smícháči. SPASTICUS totiž podávali death metal podle receptu alba „Severed Survival“ od AUTOPSY. Trio toho nemá příliš mnoho za sebou, ale působí skvěle sehraným dojmem. Hutné podlazené kytary míchaly koktejl plný vnitřností. Basy skvěle podtrhovaly energický výkon kučeravého pěvce. Rytmy měly správnou chemii. Z blast beatů se úplně zpomalilo, pak zas přicházela střední tempa (říkám tomu „headbanging party“). Hnilobný metal dokázal parádně vyčistit hlavu. V pořádku. Čas vypadnout domů…


 


Zveřejněno: 29. 11. 2022
Přečteno:
913 x
Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář