Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

1. 10. 2022, Plzeň - Parlament Club

Letní dny jsou za námi a sychravé podzimní počasí je již v plné parádě za přítomnosti každodenního deště. A to znamená, že klubová sezóna je před námi. Na koncerty do pražských klubů mě to jako v dřívějších dobách moc neláká, a tak nyní dávám přednost plzeňskému Parlamentu. Ono je to trošku i pohodlnější, protože je o kousek blíž a nemusím se proplétat Prahou (i když problém mně to nikdy nedělalo) a taky je v Plzni lepší (snazší) možnost zaparkovat. Takřka aniž bych věděl, kdo v Parlamentu vystoupí, tak jsem se rozhodl otevřít koncertní klubovou sezónu za přítomnosti rakouské smečky MISANTHROPIC MIGHT a dvou českých kapel.

Do klubu jsem přišel s předstihem, kdy nic nenasvědčovalo, že bude větší účast fans, ale posléze bych se určitě do čtyřiceti čísel dopočítal. Koncert otevřeli mostečtí SIXTH DIMENSION a tak trochu jsem měl i obavy, co z nich poleze, protože se mi v minulosti dostalo do spárů jejich CD „Trauma", z kterého jsem moc nadšený nebyl. Rázným kytarovým rozjezdem se moje obavy rozplynuly a thrashmetalové riffy navnadily na dnešní večer. Aby ne, když jsem rozpoznal SLAYER a to se ty riffy ani nesnažili nikterak zamaskovat. (úsměv) Trochu neštymovaly bicí, poněvadž bubeník jel takřka podle stejného neměnného mustru tupa tupa bez jakýchkoliv fines. Celkově se však pánové zhostili svého koncertního setu obstojně, koncert obsahoval průřez tvorby a nechyběl ani poslední počin „Soukolí teroru" z alba „Modla strachu".

Onen obdobně neměnný rytmus bicích měl taky bicmen BLOODCREEK, ale jeho nasazení bylo v rychlejším a dravějším módu a sem tam se objevila i menší parádička, takže spokojenost. Hutnější válec domažlických mně seděl více než předchozí parta. Největším a nejzábavnějším tahounem kapely byl kytarista a zpěvák v jedné osobě Damián Říha. Nejen on, ale bavily i skladby s úsměvným textem „Zombie tchýně" nebo „Večerní zvony" z debutového (jediného) alba „Antikrist". 

MISANTHROPIC MIGHT nejsou u nás žádná neznámá. V Parlamentu se objevili již v minulosti, natož jinde u nás, navíc ze třech čtvrtin sestavy MM složení deathmetaloví PARENTAL ADVISORY, kteří nedávno vystoupili na NTEY festu v Srbské Kamenici, o čemž svědčila trička kytaristů (festivalové a pořádající kapely FLESHLESS). V Parlamentu se však po thrasmetalovém úvodu rozjelo blackmetalové inferno. I tady se dají vystopovat vzory. V první řadě mě napadla kytarově bzučící starší tvorba MAYHEM anebo variabilní GORGOROTH, když se do povědomí v chladných tónech vloudila melodická kytarová linka. Škoda, že basa byla naladěna ve stejné kytarové frekvenci a nevylezla na povrch tak, jak bych si přál. Bubeník jel pekelné blastbeaty a fans rozvířili vzduch vlasovými větrníky. Nejen MISANTHROPIC MIGHT předvedli pěkné vystoupení, odcházím s dobrým pocitem, že jsem prakticky naslepo vyrazil na koncert do plzeňského Parlamentu, který mě svým zázemím, natož zvukem, ještě nikdy nezklamal.


Zveřejněno: 06. 10. 2022
Přečteno:
732 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář