Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
INSANIA

22. 10. 2022, Kralupy nad Vltavou

Legenda punku a gotiky Petr Štěpán (XIII. století & Hrdinové Nové Fronty) oslaví na festivalu Magická noc trubadúrů v Kralupech nad Vltavou 22. 10. 2022 své šedesátiny. Festival s podtitulem Musica, Theatrum, Magia se vrací po šesti letech do Kralup nad Vltavou. 

Na 5. ročníku festivalu se představí tito účinkující: XIII. století (gothic rock); Undertheskin (post-punk, Polsko); Bratrstvo Luny (LunArt Music / postgothic), Carpatia Castle (gothic rock), Taneční skupina Naděje, Pavel Kohn (hraje a zpívá Karla Kryla i vlastní tvorbu, křest CD), Urbex team Kralupy (výstava fotografií), Manon Black (extravagantní módní salon), Kateřina Krejčová (modelka), Václav Cílek (spisovatel) a Petr Korál (moderátor večera). Veškeré informace spojené s festivalem jsou k dispozici na webových stránkách www.magickanoc.cz. Předplatitelé si mohou rezervovat (do naplnění kapacity) místo na premiéře filmu o Petrovi Štěpánovi (Kino Vltava) či besedě se spisovatelem Václavem Cílkem – Co se děje se světem? (Divadelní klub Scéna). 

V rámci České republiky se jedná o nevšedně pojatou kulturní akci, na které je v rámci jednoho odpoledne a večera propojena – hudební, taneční, divadelní, výtvarná a další umělecká produkce. Magická noc trubadúrů s touto dramaturgií úspěšně pracovala již na čtyřech ročnících. Neodmyslitelnou součástí akce jsou noviny se starobylou aurou TRUBADÚR, které jsou jejím programovým manifestem.  Hlavním pořadatelem festivalu je Kralupan Jindřich Kohm přezdívaný R.X.Thámo z domácí kapely Bratrstvo Luny.  „Každý ročník Magické noci trubadúrů měl nějaké specifikum. Letošní programová skladba je zcela výjimečná. Propojí se zde rocková muzika, písně Karla Kryla v podání jeho nejlepšího českého interpreta Pavla Kohna, extravagantní módní přehlídka gotických krasavic, výstava fotografií, speciální taneční vystoupení i moudrost spisovatele Václava Cílka, který nad celým magicko-divadlením podnikem převzal patronát,“ konstatuje hlavní pořadatel R.X.Thámo. 

„Pro mne osobně noc vskutku Magická – plná hudby, uměleckých událostí a příjemných setkání s ostatními muzikanty a spisovateli. Atmosféra, jakou zažijete jen málokde. Vnímavé publikum, které si svátek gotiky opravdu užívá.“ Petr Štěpán (XIII. STOLETÍ  & HRDINOVÉ NOVÉ FRONTY)

VSTUPENKY / PODROBNÉ INFORMACE O PROGRAMU / FESTIVALOVÝ SERVIS /
KDE SEŽENETE PÁTÉ VYDÁNÍ NOVIN TRUBADÚR ? / VŠE  NAJDETE NA www.magickanoc.cz

O zářijovém úplňku vyšlo páté číslo novin s kramériovskou aurou TRUBADÚR. Na šestnácti stranách formátu A3 si přečtěte o všech vystupujících. Obsahu novin dominuje narozeninový speciál věnovaný Petru Štěpánovi, frontmanovi kapel XIII. století & H.N.F. Patron festivalu spisovatel Václav Cílek je prezentován prostřednictvím rozhovoru a reportáže z putování za menhiry. Noviny jsou zdarma (platí se pouze poštovné): kde je seženete? Distribuční místa najdete na www.magickanoc.cz

Trailer


Zveřejněno: 15. 02. 2021
Přečteno:
344 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář