Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

17. 9. 2022, Praha - Cross

V sobotu 17. 9.  rozezní pražský klub Cross mnoho kapel a DJs s jasným názorem: ,,Společně proti rasismu”! . Na vnitřní i venkovní sćeně se odehraje sedmý ročník antifašistického festivalu Riot Over River! Festival skrze hudbu, přednášky i poezii upozorňuje na rasismus v české společnosti a na nutnost se proti rasismu jasně postavit skrze podporu lidí na útěku před válkou.
 
Na Riot Over River 7 - Společně proti rasismu zahraje na čtyřech scénách přes 30 kapel a 15 DJs. Záběr je širší, od punku, hardcore a metalu, přes techno, dub až k přednáškám, diskuzím a současné poezii. A tetování? Ano, bude i tetování!
 
Na pomoc lidem v nouzi, na útěku před válkou a nebo ve válečných oblastech zahraje francouzská street punková legenda Brigada Flores Magon, která se do Čech chystá po dlouhých patnácti letech, a to v době, kdy připravuje nové album! Představí se i “Antifa Hooligans" - matadoři antirasistické scény Los Fastidios z Itálie, legendární punx Rozpor z Bratislavy a nebo Ocaso - temný crust metal z Drážďan. Speciálním hostem festivalu je Bezlad - punk z  ukrajinského Charkova. Zpěvák kapely Mira se zúčastní i přednáškového bloku festivalu, kde bude prezentovat syrovou realitu současné Ukrajiny napadené Ruskem.
 
Lokální scénu zastupuje široký výběr jmén, který spojuje chuť podpořit lidi v nouzi a jasně se vymezit proti rasismu nejen na hudební scéně, ale hlavně v každodenním životě. Festival představí nesmrtelný grindcore Lycanthrophy, neurotický thrash hardcore Průmyslová smrt, SHARP skins Aculeos a nebo mladou fastcore krev Mike X Wazowski. Riot Over River otevře zběsilý pogo punk Stále nič už ve 12:00. Do ranních hodin lze tančit za doprovodu techno DJs z kolektivu Azyl, Dub Against Racism a nebo 80’ disco DJs Pejsek a Mačička. 
 
Vstupné na Riot Over River - Společně proti rasismu je na vás, návštěvnících akce. 100 % z výdělku akce pomůže lidem v nouzi skrz kolektiv Food Not Bombs, lidem na útěku před válkou díky Iniciativě Hlavák a hlavně přímo na Ukrajině v oblasti bojů, kde funguje organizace Slavjanské srdce, které pomáhá obětem sexuálního násilí a dalších válečných zločinů, které páchají ruští vojáci na okupovaných územích. Organizátoři doporučí přispět alespoň 250 Kč, k čemuž dodávají: ,,Budeme rádi za VŠECHNY příspěvky, ať už to bude 666 Kč a nebo dvacka. Pokud máš hluboko do kapsy, tak přijď, nenecháme nikoho před klubem!” 
 
Krom kapel a DJs bude na místě k dispozici velkokapacitní stan s veganským občerstvením z kuchyně Food Not Bombs.  A to naprosto zdarma či za dobrovolný příspěvek. Výdělek z vegan burgerů, vege guláše a dortíků bez živočišných složek taktéž poputuje na pomoci lidem na útěku před válkou. 
 
Benefiční festival Riot Over River - Společně proti rasismu začne už v sobotu 17.9 od 11:30 a představí několik desítek kapel, DJs i přednášek. A to jasně proti rasismu, fašismu, sexismu a dalším formám útlaku, na pomoc lidem v nouzi. 
 
časový harmonogram:  https://1url.cz/@lineupRIOT2022
Facebooková událost: https://1url.cz/@RIOT2022
plakát festivalu: https://1url.cz/@posterRIOT2022
 


Zveřejněno: 14. 02. 2021
Přečteno:
415 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář