Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

24. září 2005 se na soupisce ležící na "barrockním" stole ocitlo pět názvů, které pro většinu neznamenají víc, než pro mně pojmy jako Komunální odpad nebo Virus.

Proto věnujme těmto názvům trochu víc pozornosti. Základní informací budiž poodhalení příslušnosti těchto prozatím neidentifikovatelných pojmů rýsujících se na čtyřbarevně vyvedeném plakátku. Za třemi jednoslovnými a dvěmi dvouslovnými údaji se skrývají slezští interpreti hrající okrajovou hudbu, kterou poslouchají chorá individua, ztroskotanci, teenageři, in-lineři, huliči, kaliči a představte si i pár normálně smýšlejících lidí. Od 18. hodiny se vystřídaly kapely v tomto pořadí: debutující NASCHWÁL, mladí a neklidní TICHO LÉČÍ, suicidal nováčci HELL SPAWN, zasloužilí umělci TOMBOUCTOU a vraždící komando BITTERNESS. Z důvodu mylné představy o začátku akce přicházím pozdě, tudíž jsem propásnul NASCHWÁL. Marek z Hibakushe se naštěstí dělí o poznatky a já se dozvídám, že jejich první koncert nebyl vyloženým průserem. TICHO LÉČÍ získávají na dobře rozdaných kartách. Špinavý a zahuhlaný zvuk, který se line z beden dodává kapele šmrnc a útočnější náboj. Děcka to mastí docela nápaditě, ale proč už vyšli ze zkušebny?! Toť záhada. V bleděmodrém světle se lze ohlídnout i za HELL SPAWN. Snaží se! Sympatická kapela, která potřebuje zkušenosti jako Honzík Mařenku. Doufám, že se kluci vymotají ze spárů zaměnitelnosti a vykreují svůj ksichtík. Vraťme se na chvíli zpátky do devadesátých let a připomeňme si crossover, který byl tehdy v kurzu. Kapely jako Faith No More, Rage Against The Machine, Clawfinger nebo Such a Surge tehdy utvářely vkus lidiček, kterým se říkalo "skejťáci", přitom nezáleželo na tom, zda se člověk věnoval nějakému extrémnímu sportu, hulil a zevlil nebo si jen ulítával na tehdejší módě. Na Třinecku se o to postarali TOMBOUCTOU, kteří sklízeli úspěchy a měli největší fanouškovskou základnu. Nyní koncertují velmi sporadicky, protože část kapely studuje a postrádá čas, který by mohla zúročit v kapele. V sobotu nepodali adekvátní výkon hodný svého jména. Nepochopte mě špatně. TOMBOUCTOU neodflákli koncert! Pouze nedosáhli úrovně dřívějších vypečenějších vystoupení. Proto označím jejich show jako standardní, a s ohledem na nedostatek tréninku ucházející. Závěrečnou tečkou byli výborní, ale ten večer nečitelní BITTERNESS. Prostor Barrocka není vhodný pro organizování koncertů. Přesto je to jedno z mála míst, kde si člověk toužící po "živé" produkci může zajít. Vedení jediné třinecké rockové hospody patří neoddiskutovatelné dík! Mrzí mě však situace, která se už delší dobu nemění a pochybuji, že se kdy změní, a to přístup některých návštěvníků. Nechci, aby v našem městě zavládla definitivně hospodská kultura. Co třinečák, to alkoholik??? Díky, nechci!!! To se raději odstěhuji!

Zveřejněno: 28. 09. 2005
Přečteno:
3295 x
Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 09. 2005 15:45 napsal/a weronyka
pre skorepu
no, ved to je ale predsa vecou kazdeho, pokial nechodia opiti rusit inych, kt. si chcu hudbu s kludom vypocut :-) Kazdy sa zabava inym sposobom, dakomu to bez alkoholu ani nejde, no ale aj ta troska dacoho niekedy nie je na skodu... :-)
29. 09. 2005 14:47 napsal/a skořepa
no právě
Fakt to nasere! Kolikrát se udělá vážně kvalitní akce, s kvalitním programem a nic. Ticho po pěšině. Všichni v hospodách a kalí 1. ligu. Na akce se nechodí za hudbou, ale za kamarády a kalbou. Mně to moc nevoní. Už jsem se jednou stěhoval. :) První 3 měsíce tohoto roku jsem žil v Praze a užíval si kulturní život. Klubíky, koncerty, kina, výstavy... ách jo... ale doma je doma, takže bych asi do budoucna neměnil. Na druhou stranu, kdo ví, jak se vyvine život. :)))
28. 09. 2005 15:28 napsal/a skipi
ty vole
tak to aby ses uz pomalu stěhoval:-) v třincu chlošce úplně každý:-)