Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

28.-31. 7. 2022, Rokycany + Praha

Kolektiv Underdogs' ohlásil první čtyřicítku jmen z letošního ročníku Fluff Festu, který se tradičně koná poslední červencový víkend na sportovním letišti v Rokycanech. Na několika pódiích se během  čtyř dnů vystřídá pestrá směs kapel a žánrů, v čele s Fucked Up, Nothing, Integrity, Iceage, Föllakzoid, Portrayal of Guilt nebo The Chisel.

Kanadští hardcoroví provokatéři Fucked Up od svého založení boří hardcorové stereotypy a často zabrousí k dronu, ambientu, digital hardcoru, krautrocku a dalším žánrům, jenž přímočarému punkovému základu dodávají experimentální nadstavbu. S žánrovými škatulkami si nedělá starosti ani další z headlinerů – metalcoroví průkopníci Integrity. Kapela vznikla primárně jako médium pro temné filozofické a duchovní úvahy Dwida Helliona, ústřední a jediné stálé postavy tohoto proměnlivého hudebního uskupení. Integrity byli odjakživa hnací silou propojující svět hardcoru a metalu, a tím ovlivnili stovky, ne-li tisíce dalších kapel. Filadelfští Nothing zase nabídnou hutný melancholický shoegaze, který svým punkovým rázem nezapře hardcorové kořeny frontmana Domenica Palerma. Kapelu si mohlo pražské publikum přijít otestovat letos v březnu do Underdogs'  a podle nadšených ohlasů Nothing obstáli na jedničku.

Mezi ohlášenými kapelami jsou také dánští Iceage, kteří bodují svým post-punkový drivem, hardcorovou úderností a noisovou neurotičností, dále hypnotický psych-trance Föllakzoid nebo texaští Portrayal of Guilt, kteří black metal zbavený mytologického patosu obohacují o screamo, grindcore, industriální noise nebo sludge. Želízkem v ohni bude britská oi! punková novinka The Chisel, jejíž členové jsou dlouhodobě spjati s londýnskou punkovou scénou a kapelami jako Chubby & The Gang, Stingray nebo Big Cheese. Na letošním ročníku Fluff Festu zahrají také australští Low Life, jejichž aktuální deska From Squats to lots: The Agony & XTC Of Low Life sklízí nadšené ohlasy fanoušků i kritiky. Dále se návštěvníci a návštěvnice Fluff Festu můžou těšit na brazilský avantgardní noise-metal Deaf Kids, anarchistický black metal Dawn Ray'd, feministický post-hardcore Petrol Girls, italské screamo Storm{o} nebo hc combo složené z reprezentantů nové vlny britského hardcoru, kapely Mastermind, a jejich newyorských tour společníků Combust.

Rychlé žánry bude reprezentovat švýcarský crusty d-beat Exorbitant Prices Must Diminish, britští fastcoroví úderníci Ona Snop, francouzský all-star grindcore team Civilian Thrower a washingtonský powerviolence Family Vacation. Publikum se může těšit na italský d-beatem nasáklý hardcore Golpe a Švédskem inspirovaný americký d-beat Scarecrow. Dále zahraje politicky angažovaný hc punk Rauchen a chaotický noise punk Cold Brats, San Diego-style hardcore punk YC-CY, vídeňský post-punk Autor nebo nadčasový rock'n'roll Dirty Fences. V rámci společného turné do Rokycan dorazí také britský sarkastický post-punk Italia 90 a londýnský nostalgický post-punk Qlowski.

Svůj DJ set na Fluff Festu představí bristolská tekno persona Mandidextrous. Z Bristolu dorazí také producent/ka a DJ/ka Gorve, jenž propojuje breakbeat, dancehall, hip hop a další styly do progresivního mixu punkem ovlivněné elektroniky. Součástí letošního line-upu bude také londýnská avant-punková diva Nuha Ruby Ra, lipská hudebnice a performerka Lea Matika, polské sythwave/trapové duo XDZVØNX, vídeňský sólový darkwave projekt Mala Herba nebo post-punkem ovlivněná experimentální elektronika Privat. Afterparties budou mít na svědomí elektro-punkoví Frau Zwei a španělská producentka Glitchgirl. 

Z českých kapel se kromě Frau Zwei představí noise-rock Pacino, neurotický hardcore Decultivate, synťákový indie rock Orient, zběsilý fastcore Sheeva Yoga, frenetický noise punk Kurvy Češi nebo elektronický punk V0NT.

Festival se koná od čtvrtka 28. července do neděle 31. července a kromě open airu na rokycanském letišti zahrnuje i čtvrteční festivalový večer v pražském klubu Underdogs'.

Seznam aktuálně zveřejněných účinkujících:
Autor, Civilian Thrower, Cold Brats, Combust, Dawn Ray'd, Deaf Kids, Decultivate, Dirty Fences, Exorbitant Prices Must Diminish, Family Vacation, Föllakzoid, Frau Zwei, Fucked Up, Glitchgirl, Golpe, Grove, Iceage, Itegrity, Italia 90, Kurvy Češi, Lea Matika, Low Life, Mala Herba, Mandidextrous, Mastermind, Nothing, Nuha Ruby Ra, Ona Snop, Orient, Pacino, Petrol Girls, Portayal of Guilt, Privat, Qlowski, Rauchen, Scarecrow, Sheeva Yoga, Storm{o}, The Chisel, V0NT, XDZVØNX, YC-CY....a mnoho dalších jmen přibude.

Info o festivalu:
Datum: čtvrtek 28. - 31. července 2022
Místo: Sportovní letiště Rokycany + Underdogs', Praha (jen čtvrtek 28. července)
Událost: https://www.facebook.com/events/694390308422189?active_tab=about
Web festivalu: https://flufffest.net
Předprodej vstupenek: https://goout.net/cs/fluff-fest-2022/szgetgt/


 


Zveřejněno: 17. 02. 2021
Přečteno:
800 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář