Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

THRONEAEON - Godhate CD 2003 - Forensick Music (FM 007)

"God is just a concept made by man", tvrdí táto skupina, ktorá sa premenovala na GODHATE... Pod týmto menom už stihla na vlastné náklady vydať MCD "Anguish" so štyrmi skladbami, na ktoré sa, snáď, na tomto zine čoskoro objaví recenzia. Godhate pochádzajú zo Švédska a fungujú v zostave Jens Klovegard (gitara), Roger Sundquist (bicie), Tony Freed (gitara a vokály), Claes Ramberg (5-strunová basgitara). Pri nahrávaní posledného alba pod hlavičkou Throneaeon (a teda tohto) s nimi na bicích spolupracoval Matte Modin z Dark Funeral/Defleshed a basgitaru im nahral Magnus Wall.

Obal je kvalitný, (jesenné) farby sú príjemne zladené, aj keď motív, ktorý je na obrázku, na mňa nepôsobí zvlášť príjemne. Asi najviac sa mi približuje k Nosferatu. Vnútro obsahuje mená a fotky členov, texty a obrázok nového loga Godhate. Čo teda vlastne táto skupina prezentuje? Tak si to rozoberme. Black metalovo štylizované logo Throneaeon, na coveri je tvár pripomínajúca základnými črtami upíra Nosferatu a album sa volá Godhate (čo by s teóriou upíra korešpondovalo, keďže tí majú byť prekliatí Bohom a majú ho za to nenávidieť). Ale ak niekto čaká black metal (ako som napríklad čakala aj ja, z jeho tvrdšej odnože), veľmi sa mýli. Skupina totiž prezentuje death metal, a to nie ledajaký. V momente, ako som si toto album pustila, spomenula som si na poľských velikánov Vader... Hudobne ich to veľmi pripomína.

Prvý track Oblivion začína vsuvkou "We are here to welcome you to the true face and true belief." a hneď následuje riffovanie aj rytmy a lá Vader. Dokonca aj spevák Tony frázuje v podobných polohách ako Peter. Hudba je ako inak, nabitá energiou a valivými melódiami, gitary sólujú ostošesť... A vôbec, pôsobí veľmi veľmi príjemne, na albe sa nenachádza nič rušivé, čo by sa dalo vytknúť. Hádam len tá silná podoba k spomínaným Poliakom, no keďže ide o skutočne kvalitnú "napodobeninu" a zatiaľ som takých nepočula veľa, neostáva mi nič iné, len ich chváliť. :-) Piesne sú rôznorodé a za najvýraznejšie asi pokladám šiestu, rýchlejšiu - "Genocide In Grace", ktorá sa doslova hmýri sólami a štvrtú, pomalšiu - "To Forever Be", s prerušovanými rytmami.

Nuž, čo dodať, toto album je proste a jednoducho vynikajúci kúsok, s precízne obsluhovanými nástrojmi, či už od prírody (vokál) alebo z výroby... Zvuk je čistý, počúvanie ako má byť! Odporúčam milovníkom Vader.

Čas: 34:56

Tracklist:

  1. Oblivion
  2. Heading Inwards
  3. In Loathing (For Your God)
  4. To Forever Be
  5. Laid To Waste
  6. Genocide In Grace
  7. Divine Soul
  8. Blackwinged
  9. On The Highest Throne

www.godhate.com


Zveřejněno: 28. 09. 2005
Přečteno:
3611 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář