Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Tady je krátký rozhovor s jednočlennou kapelou SYSTEM DESTROYER z Argentiny, jejíž zběsilý grindcore představuje její tvůrce Angel.

Mohl bys nám na začátek představit kapelu SYSTEM DESTROYER? Prostě ta klasická historie. Proč jsi začínal jako jednočlenná kapela? Nebyli vhodní spoluhráči v okolí? Teď se to změnilo a místo programování bicích je v kapele živý bubeník, že?

SYSTEM DESTROYER vznikl na konci roku 2011 v Saltě v Argentině, hnán mou silnou touhou hrát old school grindcore. Rozhodl jsem se přistoupit k tomuto projektu jako jednočlenné kapele, protože v mém městě nebyli k dispozici žádní bubeníci, kteří by hráli grindcore. V karanténě jsem spolupracoval s bubeníkem, ale dnes je SYSTEM DESTROYER opět jednočlenná kapela.

Co nám řekneš o tvých nahrávkách? Kolik je jich venku a jak jsi s nimi spokojený?

Všechny nahrávky vznikají v mém špinavém pokoji pomocí několika znalostí, které mám. Diskografie SYSTEM DESTROYER se skládá z EP „Dying“ (2019), 3 way splitka „The Virus Of Lies Manipulating All Life's“ s ALIAGA z Peru a brazilskými PANCREATITE NOISE (2020), „Business Of Massive Death“, což je split s NEID z Itálie (2020) a „Immersed In The Worst“ (3 way split s BERATED a IMPULSEALER, 2021). Plus nějaké hlučné kompilace, na kterých jsem se podílel. S těmito nahrávkami jsem docela spokojený a každou z nich považuji za úspěch.

Jednou z nich je i účast na „1, 2, 3, 4, Blast! – Grindcore Tribute To RAMONES“. Co nám o ní můžeš říct? Z kapel, které se na ní podílely, znám jenom TOTAL FUCKING DESTRUCTION a COLLISION. Které kapely, co se na ní nacházejí, tě baví? A jaký máš vůbec vztah k punku?

Ten tribut vytvořil portugalský label The Hills Are Dead, který udělal i další grindové pocty jiným punkovým kapelám. Líbily se mi všechny kapely, které se na tom podílely, myslím, že každá z nich předělala klasiku THE RAMONES důstojným způsobem. Vždycky jsem měl rád punk, nezapomeň, že odtud pochází grindcore. Grindcore je nemanželské dítě hardcore punku a extrémního metalu. Taky ještě hraju na basu v d-beatové kapele jménem DISTÜRBIØ.

Tvou poslední nahrávkou je 3 way split CD s IMPULSEALER a BERATED. Jak k jejímu vydání došlo? Co nám řekneš k tvé části nahrávky? A jak se ti líbí zbylé dvě kapely?

Tenhle 3 way split naplánoval bubeník, se kterým jsem spolupracoval. Měl na starosti kontaktování kapel a naštěstí obě přijaly. My jsme sem umístili dva nové songy „Age Of Lies“ a „Mediocrity“ a taky novou verzi dříve nahrané skladby s názvem „Unity Is Strength“. Chtěli jsme dát našim skladbám násilnější přístup s ohledem na tento split. IMPULSEALER a BERATED jsou dvě zničující kapely, které mi lámou vaz, takže sdílet s nimi splitko je pro mě čest.

Jaká muzika tě formovala a které kapely tě inspirovaly k založení SYSTEM DESTROYER? A znáš nějaké kapely z Česka?

Když jsem se začal o hudbu zajímat, tak jsem poslouchal metal. Začínal jsem posloucháním klasických kapel jako MOTÖRHEAD, METALLICA, HERMETICA, SEPULTURA, CANNIBAL CORPSE. Kapely, které inspirovaly SYSTEM DESTROYER byly REPULSION, NAPALM DEATH, ROT, ANAL CUNT, TERRORIZER, SIEGE, DISRUPT, EXTREME NOISE TERROR, MORTICIAN, NECROPHAGIA, CREMATORIO. Znám české kapely jako PATHOLOGIST, EPICARDIECTOMY, SPASM, GUTALAX, IMPULSEALER (samozřejmě), SKIPLIFE. Máte hodně dobrou extrémní scénu!

Tvoje texty jsou v angličtině. Proč jsi třeba nezvolil rodnou španělštinu? O čem jsou jejich témata?

V textech vyjadřuji své rozhořčení nad různými problémy zkažené reality, ve které žijeme, jako je konzum, dezinformace, indoktrinace, autoritářství, ignorance a diskriminace. Vybral jsem si angličtinu, protože je to univerzální jazyk. Mám taky nějaké skladby ve španělštině a dokonce pro split s kapelou NEID jsem jednu nahrál i v italštině.

Mohl bys nám doporučit nějaké další hlučné kapely od vás? Vybavuju si akorát stenchcore kapelu RUINAS z Buenos Aires, která před pár lety hrála v Českém Těšíně. Mohl bys napsat nějaký scene report?

Moc si nejsem vědom toho, jak je na tom momentálně scéna v Argentině. Doporučím vám pár kapel, které mám rád: INHUMATION, CREMATORIO, N.H.G, FATAL DEATH, AGORAPHOBIA.

Pocházíš z města Salta. Takže co bys nám o něm mohl prozradit? Přece jen je pro nás ze střední Evropy Argentina celkem exotická země. Stojí za to se k vám podívat? Nebo nám (jako potencionálním turistům) doporučíš nějaká jiná místa a města, která bysme měli u vás rozhodně navštívit a vidět?

Salta je provincie na severu Argentiny a má rozmanitost prostředí a krajiny, stejně jako kulturní bohatství. Ne nadarmo se jí přezdívá „la linda“ (ta krásná). Jsem si jistý, že pokud budete mít možnost ho kdykoli navštívit, nebudete zklamáni.

Zato známe argentinský fotbal a božského Diega! Předpokládám, že jsi určitě velkým fandou fotbalu jako každý správný Argentinec. Mám pravdu?

Je mi líto, ale asi vás zklamu, protože neodpovídám typickému argentinskému stereotypu, haha. Nejsem moc fanouškem fotbalu. Fotbalové zápasy sleduji, jen když je mistrovství světa.

Díky za rozhovor a ještě se zeptám na závěr na tvé plány do budoucna.

Děkuji mnohokrát za rozhovor, velmi rád jsem odpovídal na tvoje otázky. Momentálně skládám nové songy pro připravované plnohodnotné album. Hlučné pozdravy všem čtenářům z extrémního severu Argentiny.

RECENZE

Facebook
Bandcamp

 


Zveřejněno: 30. 12. 2021
Přečteno:
837 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář