Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Souhrn zajímavých alb, které vychází v květnu 2021.

Bury

YAUTJA (USA) – „The Lurch“ 
Grindcore/sludge, Relapse Records 
Trio z Nashvillu vydá 21. května své druhé album, na kterém v devíti skladbách (tři čtvrtě hodiny) mísí prvky od punku po noiserock, od hardcore po sludge. Pro někoho to bude pošušňáníčko, pro jiného pořádné psycho. 

LINDEMANN (Německo) – „Live In Moscow“ Blu-Ray 
Industrial metal, Lindemann 
Projekt, ve kterém účinkuje zpěvák Till Lindemann z RAMMSTEIN a multi-instrumentalista Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN), vydá 21. května profesionálně natočený záznam koncertu z března loňského roku. 17 skladeb z VTB Areny nabídne určitě hodně povedenou a velkolepou show. Audio záznam, s obalem laděným do socialistického realismu, pak vyjde na 2LP. Tohle bude po dvou albech jakési završení tohoto projektu, protože na podzim pánové oznámili, že končí svou spolupráci. 

DIE KRUPPS (Německo) – „Songs From The Dark Side Of Heaven“ 
Electro/industrial metal, Cleopatra Records 
28. května vyjde jednomu ze stěžejních světových elektro-metalových těles album  cover verzí jejich oblíbenců. V deseti kusech se můžeme těšit na předělávky např. BLUE ÖYSTER CULT, THE STRANGLERS, DEVO nebo QUEEN a taky na pár hostů. Když vydali v roce „A Tribute To Metallica“, znělo to fajn. A podle zveřejněných ukázek to zní zajímavě i teď. Sakra, zašel bych zas na jejich koncert. 

ALLUVIAL (USA) – „Sarcoma“ 
Prog/tech death metal, Nuclear Blast Records 
Progresivně technická death metalová kapela ALLUVIAL, kterou tvoří zpěvák Kevin Muller (ex-SUFFOCATION, THE MERCILESS CONCEPT), kytarista Wes Hauch (ex-THE FACELESS, BLACK CROWN INITIATE), basák Tim Walker (ENTHEOS) a bubeník Matt Paulazzo (AEGAEON), vydá 28. května své druhé album. Čeká nás deset skladeb brutální hudby s citem pro silné melodie. 

 

Johan

INFERNO – „Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)“
Black metal, Debemur Morti Productions
Na 7. května je plánováno vydání nové desky blackmetalové eskadry INFERNO. Předchozí dvě full alba „Omniabsence Filled by His Greatness“ a „Gnosis Kardias“ obsahují promyšlený atmosférický black metal prvotřídní jakosti, novinka by měla v trendu nastoleném před osmi lety pokračovat, což ostatně naznačují dvě skladby uvolněné na Bandcampu. Na albu se poprvé v řadách INFERNA představí bubeník Shearaidh, který nabušil řadu nahrávek kapel jako PANYCHIDA, STÍNY PLAMENŮ, TROLLECH atd. Kromě CD vyjde i LP verze ve dvou barevných variantách.

SNĚŤ – „Mokvání v okovech“
Death metal, Blood Harvest
O týden později, 14. května, se s netrpělivě očekávaným velkým debutem (LP, CD, MC) přihlásí pražská deathmetalová hniloba SNĚŤ. Kapela, která vtrhla na pódia jako smršť, je tvořená protřelými muzikanty (ex-MORKHIMMEL, KAOSQUAD, BAHRATAL) a vyplnila prázdné místo na tuzemské deathové scéně. Jejich chorobný temný metal vychází z AUTOPSY a podobných potemníků, takže fanoušci všeho hnusného by měli zbystřit smysly… Ochutnávka s obrázky na YT.

CALES – „Chants of Steel“
Pagan metal, Gothoom Productions
15. května vyjde po dlouhém mlčení trvajícím takřka desetiletku nová nahrávka Blackoshova (ex-ROOT, ex-MASTER´S HAMMER) projektu CALES. Nicméně natěšení fanoušci epického pagan metalu se zatím budou muset spokojit s dvojicí skladeb umístěných na sedmipalcovém vinylku, který vyjde u slovenského labelu Gothoom Productions. Ve skladbě „Chants of Steel“ hostuje Blackoshův spoluhráč Per Gustasson (Hellbutcher) z NIFELHEIM. Velké album by mělo vyjít do konce letošního roku. Ukázky na BC.

 

Horaguru

BLAZE BAYLEY (Anglie) – „War Within Me“
Heavy metal, Blaze Bayley Recordings
Nezmar těžkého kovu. Nevyhledávám cíleně tento žánr, nezajímám se o nově vzniklé spolky a staré klasiky si pouštím opravdu jen velmi zřídka, přesto mám tohoto divocha z nějakého důvodu rád. Přes všechny hudební (vyhazov z IRON MAIDEN, potíže se spoluhráči v BLAZE) i nehudební (smrt manželky) pohromy se vždycky zvedne, opráší a rve se dál. Vyberte jakékoliv album jeho sólo dráhy a dostane se vám pytel plný klišé. Stokrát ohrané riffy, stokrát omílané texty, úsměvná image, vlastně všechno špatně… Jenomže jestli se u podobně laděných alb usmívám a po pár taktech raději vypínám, Blazeovi to prostě všechno věřím. Poctivost a srdce jsou jeho hlavními devízami, nic víc nedostanu, nic víc nečekám…

PAČESS (Česko) – „Poupě“
Metal, Slovak Metal Army
Deset let od vydání debutového „Monte Liliorum“ nám mr. Pačess a jeho družina naservírují čtvrté album s poetickým názvem „Poupě“. Sestava, jež má na svědomí „Zoigl: Zugabe“ si sedla náramně a ochutnávkové skladby „Jménem lilie“ i „Sommelier“ změnily poslední dny před vydáním v nesnesitelně dlouhé. PAČESS rostou s každým albem jak pupíky omladiny na distanční výuce a já pevně věřím, že důvěru v ně vloženou pivní bardi nezklamou.

 

Kubina

VULTURE (Německo) – „Dealin´ Death“
Speed/thrash metal, Metal Blade
Znalcům vůbec nemusím představovat tuhle německou kapelu. VULTURE patří společně s EVIL INVADERS k tomu nejlepšímu, co v současnoti evropský speed metal nabízí. Skvělým debutem „The Guillotine“ si sice nasadili laťku vysoko, ale svůj nadstandard stvrdili následujícím full záznamem. Český fanda mohl bandu vidět na Thrash Nightmare v Písku, kde všechno smetli. 21. května je na pořadí zářez číslo tři a ochutnávka napovídá, že inspiračním zdrojem bylo legendární album „Bonded By Blood“ od EXODUS.

 

Jindra 

MONSTER MAGNET (USA) - „A Better Dystopia“
Stoner rock, Napalm Records
Veteráni stoner rocku přicházejí s dalším albovým počinem atakujícím číslovku dvacet. Kapela okolo charismatického lídra s uhrančivým hlasem Davea Wyndorfa se drží více jak 30 let halucinogenních tripů do imaginárních světů. Kvalitním hulením maskované postupy, mustry s těžkotonážními riffy s vlivy psychedelie & space rocku se řadí mezi velikány KYUSS, QOTSA nebo FU MANCHU. 

SNĚŤ (Česko) - „Mokvání v okovech“
Death metal, Blood Harvest Records
Výraz sněť již sám o sobě vyvolává pochybnost na vyhlídky do budoucnosti, ale v tmavém smrdutém podzemí se na city nehraje. Kapela sice neprodukuje nic převratného, ale v ranku death metalu devadesátých let přináší obrodu a kapku živé vody na mechorostem pokryté hroby. Pražáci vydali ve 2019 demokazetu a letos v lednu zveřejnili singl „Kůň kadaver“ z aktuální alba „Mokvání v okovech“, které vydává švédský label Blood Harvest. 

CADAVERIC INCUBATOR (Finsko) - „Nightmare Necropolis“
Death metal/grindcore, Hells Headbangers Records
Kakofonie smrtící divokosti šířící se od drtivého střihu staré deathmetalové excelence až po odporné uctívání rozkvětu brutality. Pokud hledáte technické vzkvétání nebo progresivní nuance, tady to nenajdete. Na druhé straně, pokud je vám blízká zombifikující zkaženost, pak jste tady správně. 


 


 


Zveřejněno: 03. 05. 2021
Přečteno:
905 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář