Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

MC 2019, Visceral Circuitry Records / black/death metal, grindcore / Chile

Pro jihoamerické kapely mám vcelku slabost, ale nedá se říci, že bych cíleně pátral po tom, co se v Peru, Brazílii, Argentině, Chile... šustne. Spíš čekám, co mi přistane pod nosem a pak začnu pátrat, co je ona parta vlasatých a fousatých týpků zač. U BLOODFIEND to s pátráním končí docela rychle, kapela zřejmě nemá žádné webové stránky, a tak zbývá Metal Archives, kde se toho taky nedá příliš najít, i když kdo hledá, najde civilní jména pánů muzikantů i další spolky, ve kterých se realizují. Vesměs jde o deathmetalové demo-kapely, jejichž názvy asi nikomu nic neřeknou, což ostatně o BLOODFIEND platí dvojnásob. Kapela, respektive tehdy projekt jednoho muže, Abhorera, zřejmě vznikla kolem roku 2000, v roce 2001 vyšlo první demo na kazetě a druhé, nahrané už ve dvojici, v roce 2018 na CD-R a MC. O rok později i na kazetách u dvou labelů, přičemž ten francouzský nám poslal nosič na recenzi. 

Je to svým způsobem bláznovství, posílat nahrávku dlouhou 11 minut přes půl Evropy, ale byznys plán je byznys plán. (úsměv) A třeba těch 11 minut, které lze vyslechnout na Bandcampu, někoho na základě této recenze zaujme a kazetu za 3,60 eur si objedná. Pokud se tak stane, nebude se jednat o fanouškovství, ale ryzí bláznovství. „Evil Mass of Putrid Decay“ je jedním slovem bordel. Vydavatel jej označuje jako „bestial black grind from the cavern“, já bych řekl, že se dá mluvit i o death metalu, každopádně je to pravěk se vším všudy. Kdyby mi někdo řekl, že jde o demo z poloviny osmdesátých let, řekl bych OK, ale už tehdy se objevila řada mnohem lepších a zajímavějších počinů nahraných ve sklepě na přenosný kazeťák. 

BLOODFIEND se s ničím nemažou, dělají kravál tak, jak je to napoprvé napadne. Je to špinavé, neučesané, instrumentálně chabé, vokálně zběsilé, zvukově tristní. Z šesti krátkých songů těžko vybrat nějaký, který lze označit za výjimečný, možná „I Want to Eat Human Childs“ uvízne nejsnáze v paměti, protože je to takový umca umca pragrind, nebo závěrečná „Bonemania Rotten Delight“, což je docela psycho podivnost. 

Reedice – nebodováno.

Seznam skladeb:

  1. Deep Abyss Demonic Beings
  2. Erasewers
  3. Fuck the Human Kind
  4. Human Necrobeast
  5. I Want to Eat Human Childs
  6. Bonemania Rotten Delight

Čas: 11:20

Sestava:

  • V. Abhorer – necroputrid cacophonies    
  • F. Sekker – gangrenousblasphemies 

Bandcamp
 


Zveřejněno: 09. 04. 2021
Přečteno:
870 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář